Cum faci acasă cel mai bun papricaș de pui. Secretul să iasă incredibil de gustos

de: Ana Chivu
12 12. 2021

O rețetă fantastică și cu siguranță pe placul tuturor din familiei este papricașul de pui. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici nu trebuie să-ți petreci tot timpul în bucătărie pentru a-l prepara. Cum trebuie să îl faci și de ce secret nu trebuie să uiți?

Rețetă de papricaș de pui

Dacă familia ta este pofticioasă și vrea ceva nou la masa de prânz de câte ori ai posibilitatea să schimbi meniul, atunci rețeta aceasta este fantastică. Papricașul de pui este genial pentru felul al doilea, nu are nevoie de ingrediente scumpe și nici nu trebuie să te pricepi nemaipomenit în bucătărie pentru a-l face.

Această mâncare te va ajuta să redescoperi gustul copilăriei. Deși este specifică unor zone, seamănă și cu alte feluri tradiționale românești pentru că are la bază pui, ceapă călită și pastă de tomate. Ea este o rețetă tradițional ungurească, dar se aseamănă cu ostropelul sau tocănița de pui. Detaliul care deosebește mâncărurile constă în textura sosului lor.

  • Ingrediente

400 de grame de carne de pui
160 de ml de apă
două linguri de faină
doi ardei capia tocați
doi caței de usturoi
două roșii de mărime medie
două cepe tocate
două foi de dafin
două linguri de ulei
o jumătate de lingură de boia dulce
sare, după gust
piper, după gust

Mod de preparare

Călește ceapa cât să fie aurie pentru un gust dulceag al mâncării, ulterior pune usturoiul și ardeii capia tocați. Ei se fac mai greu, așa că au nevoie de mai mult timp decât alte legume, ulterior pune roșiile din conservă sau proaspete de mărime medie. Lasă totul la călit până când vezi că și-au combinat aromele.

Adaugă boia dulce sau iute, ulterior carnea. Lasă totul preț de câteva minute pe foc în timp ce învârți continuu. Pasul următor este să pui peste ingrediente apă, foile de dafin și pentru un plus de gust puțin sos de tomate sau o lingură de pastă de roșii.

Secretul pentru un sos delicios cu o consistență mai groasă este făină. Dacă nu vrei să apelezi la făină pentru a-l îngroșa, poți să folosești amidon de porumb sau cartof. Se adaugă o lingură de amidon cu puțină apă din oala de mâncare, ulterior se pune lichdul peste toată zeama și se amestecă până prinde o altă textură.

Lasă totul la foc mic preț de cel puțin 35-40 de minute. Este necesar să verifici carnea înainte de a opri mâncarea, ulterior servește-l cu pătrunjel proaspăt tăiat, alături de mămăligă, arată știridinlume.ro.