„Să fac spume dacă știu”, prăjitura care a înnebunit românii. Rețeta și secretul ei, de fapt

Cea mai populară prăjitură din 2021 se numește "Să fac spume dacă știu"

O prăjitură care a făcut ravagii pe TikTok este cea mai căutată din 2021. Mulți români își doresc să o încerce acasă, iar numele bizar a stârnit amuzamentul internauților! „Să fac spume dacă știu” este desertul care i-a înnebunit pe toți în ultimul an după un videoclip care a devenit viral.

Prăjitura care a devenit extrem de populară în 2021. Rețeta este simplă

Videoclip-ul în care apare prăjitura a devenit viral pe TikTok, așa că mulți internauți au vrut să guste din desertul care a căpătat un nume bizar. O mamă a fost întrebată de fiul său cum se numește preparatul, iar aceasta a oferit un răspuns extrem de amuzant: „Să fac spume dacă știu.”

Prăjitura a început să fie numită astfel după videoclip-ul care a atras atenția tuturor pe cunoscuta aplicație. Mulți s-au întrebat cum se poate face „Să fac spume dacă știu”, preparatul care s-a bucurat de popularitate în acest an. Desertul a avut cea mai căutată rețetă de pe Google în 2021.

Ce ingrediente trebuie să folosești, de fapt

Rețeta este simplă și ușoară, iar tu o să te bucuri de o prăjitură plină de savoare! Ingredientele folosite se află la îndemâna oricui, așa că toate gospodinele o să încerce desertul. O să ai nevoie de 1 litru de lapte, 125 grame de unt, 200 de grame de făină, 200 de grame de zahăr, cacao, esență vanilie și rom.

Începe prin a pune laptele și untul într-o oală pe foc, apoi adaugă zahărul. Făina trebuie să fie incorporată treptat pentru a nu se forma cocoloașe. Compoziția poate să fie amestecată cu ajutorul unui tel până când untul se topește și ingredientele încep să se contopească.

Cum trebuie să fie preparat desertul

În momentul în care observi că textura a devenit vâscoasă, este important ca oala să fie luată de pe foc. Compoziția trebuie să fie împărțită în cantități egale. Adaugă 2 sau 3 linguri de cacao și esența de vanilie într-un vas, amestecând bine. În celălalt recipient trebuie să pui esența de vanilie.

Toarnă cele două compoziții în vasul în care o să servești desertul. Începe cu stratul în care a fost pus esența de vanilie. Acesta trebuie să fie întins pe toată suprafața recipientului înainte să fie turnată și compoziția cu cacao, potrivit Spynews.ro.

Ornează prăjitura cu fructe proaspete sau cacao și lasă totul la frigider timp de 3 ore. O să observi că toată familia o să îți mai ceară o porție, mai ales pentru că desertul cu nume bizar este delicios și poate să fie servit în orice anotimp.