Cum faci acasă cea mai bună ceapă roșie murată. Rețeta simplă: este gata în 10 minute

de: Anițoiu Ana
31 08. 2021

Ceapa roșie murată este delicioasă și se prepară extrem de repede! Află că nu este nevoie să mergi la restaurant pentru a te bucura de acest preparat senzațional, ci poți să le demonstrezi celor dragi că talentul tău în bucătărie te face să încerci cele mai inedite rețete.

Rețetă pentru ceapă roșie. Ce ingrediente o fac delicioasă

În cazul în care ai gustat ceapa roșie murată și te-ai îndrăgostit de ea, trebuie neapărat să faci acest preparat și acasă pentru a bucura pe toată lumea. Află că ea poate să fie folosită la multe feluri de mâncare, așa că este perfectă pentru a acompania omletele, salatele de cartofi sau burgerii.

Totuși, dacă nu ai mâncat niciodată ceapă roșie murată, trebuie să o încerci. Ingredientele sunt simple, iar preparatul este gata în 10 minute, așa că nu ai nimic de pierdut dacă îți dorești să gătești ceva nou, special și delicios.

O să ai nevoie de o ceapă roșie mare, aproximativ 240 de mililitrii de oțet de vin alb, 1 lingură de sare, 1 lingură de zahăr, 2 căței de usturoi și 1 linguriță de boabe de piper mozaic. Bineînțeles, creativitatea nu are limite, așa că poți adăuga și boabe de muștar, ardei iute sau mărar uscat pentru un plus de savoare.

Secretul s-a aflat! Cum faci acasă ceapă roșie murată

Începe prin a curăța ceapa de coajă, iar apoi taie-o în felii cât mai subțiri, ce o să fie puse, ulterior, într-un borcan sterilizat. Pregătește cățeii de usturoi, curățându-i cu un cuțit. Pune o oală la foc mediu și adaugă oțet, zahăr, sare, piper și usturoi.

Lasă ingredientele să fiarbă și amestecă ocazional în oală pentru a te asigura că totul o să iasă ca la carte. În momentul în care saramura este gata, aceasta trebuie să fie turnată peste ceapa pusă în borcan. Nu arunca bucățile de usturoi și boabele de piper, mai ales pentru că ele sunt necesare pentru gust.

Trucuri geniale pentru ceapa roșie. Cum o să mulțumești toată familia

Apoi, trebuie doar să acoperi borcanul cu un capac și să îl agiți ușor pentru a te asigura că totul este în regulă. Recipientul trebuie lăsat la răcit timp de 10 minute, iar apoi pus la frigider timp de o oră înainte ca toți cei dragi să se bucure de o porție de ceapă roșie murată.

O să observi că acest aliment o să te ajute de fiecare dată când vrei să adaugi un plus de culoare și savoare unei rețete. De asemenea, ceapa roșie murată rezistă aproximativ 2 săptămâni dacă este ținută la frigider, spre bucuria gospodinelor din toată țara.