Cum face chef Sorin Bontea pastele carbonara. Ce pune în tigaie să le dea gustul: „Îmi lasă gura apă”
Pastele carbonara sunt o adevărată delicatesă italiană, care a cucerit rapid și inimile românilor. Pasionații de gătit și artă culinară știu că secretul celor mai bune paste stă în folosirea produselor de calitate, astfel că, în rândurile de mai jos, îți dezvăluim rețeta lui chef Sorin Bontea pentru acest preparat savuros.
Paste carbonara a la chef Sorin Bontea
Pastele se numără printre cele mai consumate feluri de mâncare din întreaga lume. Sunt extrem de versatile în bucătărie, fapt pentru care se pot pregăti numeroase preparate cu ele, simplu și rapid.
În rândurile de mai jos îți dezvăluim rețeta lui chef Sorin Bontea pentru a prepara acest tip de paste carbonara. Ce ingrediente folosește și care sunt pașii pentru ca acestea să iasă perfect.
Ingrediente rețetă
De-a lungul timpului, oamenii au încercat să mai ”personalizeze” rețeta, astfel că există mai multe variante de a o prepara. Iată ce ingrediente folosește celebrul jurat de la Antena 1.
Ingrediente:
- 200 g paste
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 g pancetta
- 80 g parmezan
- 4 gălbenușuri
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Pentru început, se pun pastele la fiert, conform indicațiilor de pe ambalaj, și, la final, se păstrează apa, pentru că va fi nevoie de ea mai încolo, pentru a dat o textură aparte preparatului.
Între timp, separat, se pune o tigaie la încins, cu ulei de măsline. Până ce ajunge la temperatura ideală, se taie baconul în cubulețe sau în dreptunghiuri mici și apoi se pun în tigaie și se trag la foc potrivit. Peste acestea, se adaugă un polonic și jumătate din apa în care au fiert pastele și se mai lasă puțin pe foc.
Cât timp aceasta stă în tigaie, se amestecă parmezanul cu cele patru gălbenușuri, peste care se adaugă sare și piper, după gust. În momentul în care pastele sunt perfect fierte se pun în tigaie, peste care se mai adaugă puțin din apa de la paste, piperul și se mai lasă la fiert timp de 1 minut.
Tigaia se trage apoi de pe foc și se amestecă bine cu parmezanul și gălbenușurile. Pastele sunt gata, nu mai lipsește decât să fie puse în farfurie și savurate.
Spor în bucătărie și poftă bună!
Citește și: Pastele care nu îngraşă. Mănânci câte vrei fără să îţi fie teamă că vei acumula kilograme