Cum face Cătălin Scărlătescu cea mai pufoasă omletă. Secretul e unul simplu, dar face o diferență uriașă

de: Andrei Simion
04 09. 2024

Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit secretul pentru a prepara o omletă extraordinar de pufoasă, o rețetă pe care trebuie să o încerci. Deși ouăle sunt foarte populare pentru micul dejun în România, indiferent de modul în care sunt gătite, bucătarul a arătat cum poți obține o omletă deosebit de moale și delicioasă.

Cătălin Scărlătescu este un bucătar extrem de apreciat în România, recunoscut pentru talentul său de a transforma ingrediente simple în preparate rafinate. El a dezvăluit rețeta secretă pentru a pregăti o omletă deosebit de gustoasă și pufoasă.

Cătălin Scărlătescu pune ardei iute în omletă

Bucătarul i-a dat lui Cătălin Rizea câteva sugestii culinare pentru a reuși să o impresioneze pe Adda într-o dimineață.

„Cătă, notează rețeta asta de omletă! Surprinde-o pe Adda într-o dimineață din timpul săptămânii și în weekend plecăm la pește. Nu-mi permit să te învăț o rețetă de omletă care să nu fie superbă. Nimeni nu pune în omletă ardei iute. De ce e nevoie ăsta? Îți dă un zvâc și pleci rachetă să muncești. Folosim așa: ardei iute, ceapă verde, ouă și margarină. Nu exagerați cu ardeiul iute, dar dacă vrei să ai o zi fantastică, fabuloasă și foate iute, încearcă ardeiul ăsta. Folosim doar partea albă a cepei. (…) Nu uitați de sare și de piper. Iubesc piperul. Eu pun din abundență, voi cât vă doriți voi”, a scris Cătălin Scărlătescu, pe Instagram.

Cum face Cătălin Scărlătescu cea mai pufoasă omletă

Ce pași urmează chef-ul mai departe

Secretul unei omlete pufoase este să fie bătută foarte bine, pentru a fi aerată. Cu cât e mai bătută, cu atât devine mai umflată și mai moale. Bucătarul i-a recomandat lui Cătălin să învețe să prepare această omletă și i-a oferit și versuri pentru o melodie pe care să i-o cânte Addei dimineața. Omleta este descrisă ca fiind picantă, proaspătă și extrem de simplă și spectaculoasă.

 „Cel mai mare secret la omletă e să fie bătută foarte bine, aerată. Cu cât e mai bătută, cu atât e mai umflată, mai pufoasă. Cătăline, Cătăline, să-nveți omletă de la mine. Am făcut și versuri pentru o melodie pe care să i-o cânți Addei dimineață. Picantă, proaspătă, ce mai vrei? Încercați-o pe asta! E cea mai simplă, cea mai spectaculoasă și cea mai proaspătă omletă”.