25 mai 2021 | 12:28

Cum face bani Dan Helciug în 2021: ‘Pandemia ne-a nenorocit‘

Monden
Cum face bani Dan Helciug în 2021: ‘Pandemia ne-a nenorocit‘
Dan Helciug, de la muzică la pictură

Dan Helciug, liderul trupei ”Spitalul de Urgență”, ca mulți artiști a avut un an greu. Din ce în ce mai mulți artiști recunosc că Pandemia le-a dat peste cap atât cariera cât și viața. Mulți au mari probleme financiare din lipsa concertelor. Nici Dan nu a făcut excepție de la această situație. Artistul a decis să se reprofileze și are deja un plan de bătaie.

Dan Helciug, de la muzică la pictură

În vârstă de 46 de ani, celebrul solist al trupei ”Spitalul de Urgență”, Dan Helciug, a avut de tras din cauza Pandemiei. Ca mai toți colegii de breaslă, Pandemia i-a dat peste cap planurile în acest ultim an și jumătate. Fără concerte și, implicit, bani, Dan Helciug s-a reprofilat, din punct de vedere artistic.

A trecut la pictură, realizând un număr impresionat de tablouri pe care a decis să le scoată la vânzare. Multe dintre tablourile pictate de Dan Helciug au fost pentru o cauză nobilă, de a ajuta spitalul Marie Currie, iar celelalte vor fi expuse într-un vernisaj, undeva la toamnă, spune artistul.

”Pregătesc o expoziţie de pictură pentru la toamnă plus muzică live. Nu sunt pictor, sunt un artist complex care se manifestă în diferite zone artistice. Anul acesta vreau să reuşesc să produc spectacolul aniversar al Spitalului de Urgenţă. Începând cu luna mai o să reiau concertele şi cu celălalt proiect, My Queen Tribute.

În câteva zile o să lansez un clip inedit la o piesă nouă… Sunt activ. Chiar dacă am dreptul suspendat la o muncă plătită, singura mea rezolvare a ”depresiei” e ”scufundarea” în artă”, a declarat Dan Helciug.

Helciug se apucă de agricultură

Deși optimist, lucrurile tind să se miște din ce în ce mai greu. Deja are arvunite concerte, odată cu relaxarea, dar nu există garanția unui câștig substanțial. Astfel se face că, mai în glumă, mai în serios, Dan Helciug se gândește serios să se apuce de agricultură, de munca pământului. În opinia artistului este singura posibilitate de a mai face un ban în aceste zile, când Pandemia a distrus aproape tot.

În ultima vreme banii i-au venit din dublajul de voci pentru desenele animate, dar nu sunt atât de mulți pe cât și-ar fi dorit. Deși lucrurile s-au mai relaxat, concertele sunt puține, la fel și banii. Așa că, dacă nu se vor remedia lucrurile, Dan Helciug este dispus să-și construiască o fermă la țară și să devină fermier.

“Câștig bani din dublat voci pentru desene animate, am avut și un film, recent, pentru export. Pun voci și în reclame, totul însă la limita supraviețuirii. Este telemuncă. Pandemia asta ne-a nenorocit. Încep activitatea din mai. Se vor ridica restricțiile în mai, iunie. Deja avem cântări bătute în cuie în vara asta și în toamnă.

Acum, na, depindem de cum va evolua celebra pandemie. Dacă voi avea interzis dreptul pe viață în zona muzicii, probabil că o să mă reprofilez în zona picturii. Dacă nu o să meargă cu pictura, o să mă reprofilez la țară, la munca pământului. Am seră acolo, îmi fac o minifermă”, a mai declarat Dan Helciug.

 

PlaySport
WOW! Mădălina Ghenea n-a mai apărut niciodată așa! Cum s-a lăsat pozată pe străzile din Veneția
Ego.ro
Andreea Marin, GOALĂ în cadă! Pozele incendiare din telefon au scăpat pe net. Niciodată nu ai văzut-o AȘA!
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Nu e o glumă! Meghan Markle s-a apucat să vândă dulceață de căpșuni 😲
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Alina Sorescu a dat MAREA VESTE înainte de Paşte
Capital.ro
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
EVZ.ro
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
Adevarul
Cum a fost aleasă Dobrogea ca loc de construcție al Centralei nucleare. Proiectul demarat de Nicolae Ceaușescu și inaugurat de Ion Iliescu VIDEO
BZI.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Se pregătește ”nota de plată”! Ce riscă Ronald Araujo, după gesturile făcute la adresa lui Istvan Kovacs
Digisport.ro
Pepe a dezvăluit ce etnie are. Nici soția sa nu este româncă: „Mi s-a spus că sunt mai focos decât un român”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
De la restaurantul mamei, la brațul miliardarului Arpad Paszkany. Ospătărița din Călărași avea planuri și mai mari
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente! Au termen până la data de 25 mai
Capital.ro
Cum să obţii o recoltă bogată de ardei mari, dulci și cărnoși: Ghid complet pentru grădinarii pasionați
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Noapte magică în CHAMPIONS LEAGUE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro