14 mart. 2024 | 16:01

Cum extinzi durata de viață a unui buchet de flori. De ce să îndepărtezi frunzele sau verdeața de pe tulpini

Diverse
Cum extinzi durata de viață a unui buchet de flori. De ce să îndepărtezi frunzele sau verdeața de pe tulpini
Cum extinzi durata de viață a unui buchet de flori. De ce să îndepărtezi frunzele sau verdeața de pe tulpini

Ai primit flori, dar te temi că acestea se vor ofili prea repede? Iată ce trebuie să faci pentru a le extinde durata de viață. Cele mai utile trucuri, care vor face ca buchetul tău să reziste mai mult. De ce trebuie să le dai deoparte frunzele sau să le cureți tulpinile.

Cum faci ca buchetele de flori să reziste mai mult

Dacă ai primit un buchet de flori și vrei să te bucuri de frumusețea acestora cât mai mult posibil, iată cele mai bune sfaturi pentru a le prelungi viața. Veți învăța cum să îngrijești corect florile, astfel încât ele să nu se ofilească atât de repede.

Pentru a menține prospețimea și frumusețea buchetului, tulpinile trebuie tăiate și pregătite, astfel încât să rămână verzi cât mai mult timp. Pentru a reduce semnificativ și absorbția apei, tăiem tulpinile sub un unghi de 45 de grade înainte de a le pune în apă.

De asemenea, este recomandat să îndepărtăm frunzele în exces, deoarece acestea ar putea ajunge în apa și ar putea stimula proliferarea bacteriilor. Important este să le lăsăm pe cele care arată bine, sunt într-o formă bună și nu au cum să afecteze plantele în sine.

Apa proaspătă este și ea un aspect important, de care chiar trebuie să țineți cont. Odată ce umpleți o vază și vă așezați florile, nu le ignorați pur și simplu. Dacă o faceți, vor muri mult mai devreme decât vă așteptați.

Schimbați-le apa la fiecare două zile și optați pentru apă mai rece – nu le va plăcea căldura, pentru că temperatura ridicată le ofilește. Amintiți-vă să vă umpleți vaza doar pe două treimi din volumul ei, pentru că doar tulpinile au nevoie de apă.

Unde așezăm buchetul de flori

Pentru a menține prospețimea și frumusețea florilor, contează foarte mult și unde sunt acestea așezate. Contează foarte mult să pui buchetul într-un loc potrivit, astfel încât să îi asiguri toate condițiile de care el are nevoie pentru a rezista cât mai mult.

Evitați expunerea buchetului la căldură, lumina directă a soarelui și curentul de aer, deoarece pot provoca deshidratare și îmbătrânire prematură. Cel mai bine este să stea pe masă, în bucătărie sau chiar în baie, acolo unde nu este o temperatură atât de ridicată.

Adăugați o tabletă de aspirină zdrobită în apa vasului pentru a păstra florile preferate proaspete mai mult timp. Vei vedea că acestea sunt mult mai proaspete și se mențin în stare bună pentru mai mult timp, fără să mai depui vreun efort sau să apelezi la anumite substanțe chimice.

Un alt truc bun pentru a păstra florile proaspete în vază este să adaugi două lingurițe de zahăr în apă. Zahărul, dizolvat în apa călduță din vază, hrănește tulpinile, făcând florile mai rezistente. Adăugarea de clor în apă împiedică dezvoltarea bacteriilor și prelungește durata de viață a buchetului.

Vodca este, de asemenea, utilă pentru a păstra florile de parcă le-ai cules recent. Adăugați un strop din această băutură în apa din vază și amestecați o linguriță de vodcă cu o linguriță de zahăr până când se dizolvă.

În timp ce vodca acționează ca un agent antibacterian, zahărul hrănește tulpinile florilor, menținând florile proaspete mai mult timp. Astfel, petalele nu vor mai cădea atât de repede și nici nu se vor usca.

Cele mai rezistente flori

Este aproape imposibil ca un buchet să nu includă câteva tulpini de crin peruan. Acest soi de crin are multe flori pe fiecare tulpină, creând un buchet de flori impresionante. Este potrivit pentru a lăsa impresie bună atunci când vrei să faci un cadou, mai ales pentru că rezistă și foarte mult.

De obicei, o săptămână rezistă fiecare floare individuală, dar din cauza faptului că fiecare tulpină are mai multe flori, un grup de crini peruani poate dura până la două săptămâni într-o singură vază.

Preferă locurile luminoase și însorite, unde soarele poate ajunge în timpul zilei, dar permite și un pic de umbră. Este o plantă care poate supraviețui temperaturilor scăzute.

Buchetele de lalele sunt cele mai rezistente flori din acest sezon. Această longevitate provine din faptul că ele continuă să crească chiar și după ce sunt puse în apa. Acestea au o sensibilitate aparte la temperatură, ceea ce este un lucru important de care ar trebui să fii conștient atunci când le cumperi.

Orice buchet pe care îl cumperi de la supermarket are de obicei cel puțin o garoafă și aproape întotdeauna este una dintre ultimele flori care rezistă. Îngrijirea adecvată (ținerea lor departe de lumina directă a soarelui și de căldură și oferirea regulată de apă proaspătă) permite garoafelor să rămână într-o vază timp de până la trei săptămâni.

Este una dintre cele mai versatile flori. Poate fi orice culoare și nu are nici un preț prea mare, comparativ cu alte flori. Dacă primești aceste flori și le și îngrijești, te vei bucura mult timp de ele.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Noi informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Mesajul îndrăgitului actor
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Vestea cumplită pentru Simona Halep. Decizia care o va distruge
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
FLORIN Piersic, MESAJ de pe PATUL de SPITAL. În ce STARE e ACTORUL
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro