Cum eşti păcălit la restaurantele din România. Chef Scărlătescu îţi spune pe ce să nu dai niciodată banii. Ce preferă să mănânce românii

de: Sabina Anastasia
02 05. 2023

Cătălin Scărlătescu a explicat cum eşti păcălit la restaurantele din România când comanzi mâncare despre care crezi că se află în top. Mulți clienți își cumpără preparate sofisticate, despre care se spune că sunt gătite cu produse speciale, ce nu se pot găsi în țara noastră. Numai că tocmai acesta este motivul pentru care ar trebui evitate.

Cătălin Scărlătescu: bucătar sau Chef?

Cătălin Scărlătescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre cele mai importante nume care activează în industria culinară autohtonă. Postul de jurat la versiunea românească a emisiunii TV „MasterChef” i-a adus multă popularitate, fiind recunoscut pentru abordarea sa creativă și inovatoare asupra mâncărurilor.

Vedeta de la Antena 1 este cunoscută pentru talentele sale în materie culinară. Recent, a participat la un podcast în care a vorbit despre mai multe secrete din industrie. Un prim aspect pe care l-a lămurit a fost diferența dintre bucătar și Chef. Cătălin Scărlătescu se bucură de titlul de Chef în cadrul emisiunii Antena 1 la care este jurat.

Vedeta a explicat că nu există nicio diferență între cele două „statuturi”. La început, toată lumea a fost bucătar. Titulatura Chef a fost introdusă odată cu difuzarea pe micile ecrane a emisiunii „Chefi la Cuțite”, potrivit lui Cătălin Scărlătescu.

Cum eşti păcălit la restaurantele din România

Bucătarul a fost provocat să vorbească despre capcanele în care pică românii când merg la restaurante și își comandă mâncare. Mulți clienți optează pentru a mânca la restaurante cunoscute, în ideea de a consuma un produs aparte, care nu se poate găsi în țara noastră. Însă aici este, de fapt, problema, a spus Cătălin Scărlătescu.

Involuntar, mulți români pică în capcana de a crede că au pe masa de la restaurant un fel de mâncare spectaculos, însă de foarte multe ori nu se întâmplă astfel. Așa ești păcălit la restaurante, a explicat Cătălin Scărlătescu, precizând că tactica cu pricina se aplică, de cele mai multe ori, când vine vorba despre un anumit fel de carne.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e, nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. „Pește de captură” și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie.

Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc”, a spus Cătălin Scărlătescu, într-o intervenție la podcastul „Fain și Simplu”.

Ce le place românilor să mănânce des

Mai mult decât atât, juratul de la „Chefi la Cuțite” a spus că a experimentat pe propria piele ce înseamnă să faci rost de un preparat de top. Bucătarul a povestit cum a încercat să obțină un tip de carne de vită foarte rar, care este transportat în condiții speciale în țara noastră. Nu a vrut să o vândă, ci doar să o savureze acasă.

Te-ar putea interesa și: Ce studii are Chef Cătălin Scărlătescu, de fapt. Sigur nu credeai asta despre celebrul concurent de la America Express

În altă ordine de idei, vedeta de la Antena 1 a alcătuit și un top al celor mai căutate și mâncate preparate ale românilor. Lista este condusă de salata de bouef, urmată de alimente ce țin de tocătură, precum: chiftele, sarmale, pește prăjit, sosuri cu usturoi și pâine și așa mai departe.