Cum dezinfectezi cele mai murdare obiecte din bucătărie. Trucul care rezolvă problema în doar două minute

de: Năstase Mirabela
17 06. 2021

Bureții de bucătărie sunt una dintre cele mai populare ustensile atunci când vine vorba despre curățarea vaselor și a suprafețelor.

Cum dezinfectezi cele mai murdare obiecte din bucătărie

Dar dacă nu sunt utilizați corect, ei sunt adevărate pericole pentru sănătate. De altfel, scopul bureților de bucătărie este acela de a îndepărta reziduurile alimentare de pe vasele murdare. Atunci când speli vasele, o cantitate însemnată de mâncare se absoarbe în bureți, iar, combinat cu umiditatea din mediu, factorul acesta creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor, mai ales dacă buretele nu este uscat bine.

Dacă este murdar, buretele de vase poate să împrăștie bacterii peste tot, de la vase, la tacâmuri ori la blatul din bucătărie. Deoarece buretele rămâne umed după ce speli vasele, bacteriile o să se înmulțească la fiecare 20 minute. Nu te gândi însă că detergentul de vase o să te ajute la îndepărtarea bacteriilor, deoarece nu este real.

Oțetul elimină bacteriile

De altfel, detergentul de vase numai îndepărtează grăsimea de pe vase, dar nu are nicio putere asupra patogenilor din interiorul buretelui. Există însă mai multe metode ca să cureți și ca să dezinfectezi un burete de vase. Prima metodă este folosirea cuptorului cu microunde, deoarece cercetătorii au aflat că el omoară bacteriile din buretele de vase în proporție de 99.9%.

Se îmbibă buretele în apă, iar apoi se bagă în cuptorul cu microunde pentru un minut, dacă buretele este unul abraziv, sau 2 minute dacă te referi la bureții fabricați din celuloză. Nu trebuie însă să uiți nici de curățarea cuptorului cu microunde. Se mai poate folosi și mașina de spălat vase, deoarece și în acest caz se elimină bacteriile în proporție de 99.9%.

De asemenea, oțetul omoară bacteriile, iar acest lucru se știe deja. Prin urmare, se poate folosi și ca să se elimine bacteriile din buretele de vase. Se pune un burete de vase într-un bol cu oțet și se lasă acolo vreme de cinci minute. Oțetul o să elimine bacteriile în proporție de 99.6%, spre exemplu. Este importantă curățarea buretelui de vase în fiecare zi, ca să te asiguri că nu răspândești bacterii prin toată bucătăria, pe tacâmuri ori blatul de lucru. Cu toate acestea, trebuie să ții cont și de faptul că un burete de vase se înlocuiește la fiecare două săptămâni ori chiar mai repede, atunci când prinde un miros urât. Nu trebuie să aștepți ca el să se rupă sau efectiv să nu îl mai poți folosi.