Sunt multe ingrediente din bucătărie pe care gospodinele le folosesc nu doar ca să facă preparate delicioase, ci și pentru îngrijirea lucrurilor din casă sau alte utilizări extrem de folositoare. Oțetul este unul dintre acele ingrediente.
Dacă și tu te confrunți cu problema veștejirii verdețurilor înainte să apuci să le folosești, trebuie să știi că oțetul este cel mai bun aliat pentu a rezolva această problemă.
Pur și simplu înmoaie cozile de la verdețuri într-un amestec de două căni de apă rece și o linguriță de oțet, iar acestea vor reveni la viață și le poți folosi chiar și după ce s-au ofilit. Vei avea verdețuri proaspete ori de câte ori vrei să faci un preparat delicios.
În plus, oțetul are mad multe întrebuințări, printre care și curățarea diferitelor suprafețe sau eliminarea mirosurilor urâte.
Poți folosi oțet pe post de dezinfectat, el fiind un antibacterian natural. Pentru a face o soluție cu care să cureți orice suprafață, pur și simplu pune 2 părți de oțet la 4 părți de apă și poți curăța blatul de bucătărie, mânerele de ușă și orice suprafață care adună bacterii.
Poți curăța vasul de toaletă dacă îl aplici direct și îl lași să acționeze o oră, pentru că va elimina reziduurile și depunerile. Curăță totul apoi cu o perie și vasul de toaletă va străluci.
Poți desfunda chiuveta dacă torni jumătate de cană de bicarbonat, apoi imediat jumătate de cană de oțet. După ce spuma s-a dus, toarnă 3 litri de apă fierbinte și scurgerea este desfundată.
În plus, datorită proprietăților sale, oțetul este ideal pentru a te clăti cu el pe păr. Îți va face părul să fie strălucitor și moale și este ideal împotriva mătreții. Iluează 2 linguri de oțet cu 2 linguri de zeamă de lămâie în 3 căni de apă și clătește după ce ai eliminat șamponul din păr.
În plus, îl poți folosi ca să cureți pensulele de vopsea, pentru că acidul din oțet face ca substanța din vopsea să se înmoaie și să poată fi îndepărtată de pe pensule.