11 mart. 2021 | 13:11

Cum deszăpezești mașina în mod corect. Așa nu vei zgâria vopseaua

Diverse
Cum deszăpezești mașina în mod corect. Așa nu vei zgâria vopseaua
Zăpada un dușman pentru vopseaua autoturismului

Dacă există o perioadă a anului, de care pasionații de mașini se tem, este iarna. Amenințarea temperaturilor înghețate, formarea gheții și, bineînțeles, a nămolului și a sării de pe drum, poate provoca neliniștite. Dar, fără îndoială, o amenințare pe timp de iarnă care poate duce la deteriorarea gravă a vopselei este depunerea zăpezii pe mașină. Dar, în special, înlăturarea acesteia de pe autoturism. Vopseaua poate fi deteriorată dacă nu curățăm cum trebuie mașina de zăpada depusă.

Zăpada un dușman pentru vopseaua autoturismului

Mulți presupun că zăpada deteriorează suprafețele mașinilor, mai exact vopseaua. Nu este chiar așa. În majoritatea cazurilor, îndepărtarea cu peria de zăpadă, mâneci de jachetă și mănuși este cea care distruge vopseaua, lasând zgârieturi și chiar poate pătrunde până la vopsea.

Cu toate acestea, nu trebuie să fie o situație înfricoșătoare sau amenințătoare. Îndepărtarea zăpezii de pe mașină se poate face fără daune. De fapt, există câteva modalități inteligente de a îndepărta zăpada fără să vă zgâriați vopseaua. Asta vom aborda astăzi.

Provocările întâmpinate la îndepărtarea zăpezii de pe mașină

Principalul punct dureros la îndepărtarea zăpezii de pe mașină este că metoda de îndepărtare poate zgâria suprafața vopselei, ferestrele, ornamentele ferestrelor și chiar lămpile farurilor. Un mit pe care mai mulți oameni îl cred este că zăpada însăși poate provoca daune la vopseaua mașinii.

Din fericire, acest lucru nu este corect. Zăpada este doar apă înghețată. Cu toate acestea, conține contaminanți din poluare și se poate amesteca cu murdăria din trafic.  Când se topesc, acele resturi se vor transforma în resturi care provoacă zgârieturi. Când sunt încă înghețate sau sub formă de zăpadă, sunt practic inofensive. Acest lucru ne conduce la importanța utilizării produselor sau a metodelor de îndepărtare a zăpezii de pe mașina dvs.

Pașii pentru îndepărtarea în siguranță a zăpezii de pe mașină

Când mașina  este acoperită de zăpadă, este atât de tentant să luăm mătura, lopata pentru a îndepărta rapid zăpada. Dar, după cum am vorbit mai sus, acest lucru va duce la daune. Pentru a evita acest lucru, luați în considerare aceste metode mai sigure pentru îndepărtarea zăpezii de pe mașină.

Primul lucru pe care trebuie să îl abordăm este ceea ce nu ar trebui să utilizați pentru îndepărtarea zăpezii de pe suprafața mașinii. Unele dintre aceste articole includ perii, mături , sau chiar perii mai aspre. De asemenea, nu ar trebui să utilizați acele perii sau răzuitoare de gheață achiziționate de la magazin. Aceste peri sunt agresive și destul de bune la zgârierea straturilor transparente și a garniturilor din plastic.

Folosește peria de spumă

Una din periile pe care le puteți folosi, este peria de spumă, care o puteți găsi la diferitele magazine de specialitate. Perie de spumă este practic un plug cu vârf de spumă, care este atașat la un răzuitor de gheață la celălalt capăt.

Suprafața plană a acestei perii facilitează îndepărtarea suprafețelor voluminoase de zăpadă. Și materialul din spumă reduce potențialul de zgâriere pe suprafață, care practic, acționează ca o racletă pe suprafața vopselei. Pentru o protecție suplimentară, vă recomandăm să adăugați un prosop din microfibră înfășurat în jurul periei de spumă.

Cum să vă protejați mașina împotriva daunelor cauzate de zăpadă

Proprietarii proactivi de mașini înțeleg valoarea protecției deasupra straturilor de vopsea transparente. Indiferent dacă este sub formă de ceară auto, un etanșant pentru vopseaua mașinii sau un strat nano-ceramic, având acel strat suplimentar poate reduce semnificativ potențialul de daune cauzat de îndepărtarea zăpezii.

Desigur, puteți parca mașina într-un garaj, puteți folosi o husă pentru mașină. Dacă aceasta nu este o opțiune, consultați pașii de mai sus pentru îndepărtarea zăpezii, sau folosiți metode inovative, precum sistemele de acoperire nano-ceramică, pentru a proteja vopseaua la expunerea constantă la elemente dăunătore vopselei.

Concluzia

Odată ce treceți de sezonul rece de iarnă și vă gândiți să faceți modificări la protecția pentru vopseaua mașinii, luați în considerare adăugarea unui strat ceramic de înaltă calitate, precum Armor Shield IX.

Armor Shield IX, de exemplu, durează în medie între 2-5 ani și este acoperit de o garanție de doi ani prin intermediul programului de garanții oferite de producător. Este, de asemenea, evaluat printre cele mai ușor de aplicat și are un record remarcabil de recenzii pozitive. Este mai costisitor, dar dacă țineți la mașina voastră, merită încercat.

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Semnele zodiacale cu cele mai puternice trăiri pe 20 Noiembrie 2024
EVZ.ro
Mesajul transmis de iubita lui Babasha, după scandalul imaginilor controversate, din intimitate, cu artistul. Ce spune femeia care îl va face tată / FOTO
Spynews
TAXAŢI în plus din 1 ianuarie. Iohannis a dat lege. Ai termen până pe data de 25
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ATENȚIE la SCOS BANII din BANCOMAT! Greșeala majoră care TE LASĂ FĂRĂ EI
Mediaflux
”Am luat o pauză”. Vlad Gherman și Oana Moșneagu trec printr-o situație dificilă! Actorul a făcut declarații | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro