Cum desfunzi cada ușor. Singurele ustensile de care ai nevoie

Cum desfunzi cada ușor. Singurele ustensile de care ai nevoie
Cum desfunzi cada usor. Singurele ustensile de care ai nevoie

Atunci sunt în proces de curățenie generală, românii se ocupă, de obicei, prima dată de baie și bucătărie, fiind două dintre cele mai frecventate încăperi din locuință. În ceea ce privește igiena băii, există anumite momente în care ne confruntăm cu mici probleme precum desfundarea căzii. Care sunt ustensilele de care ai nevoie.

Trucul genial pentru a desfunda rapid cada din baie

Atunci când te confrunți cu problemele de desfundare a căzii din baie, specialiștii îți recomandă să folosești anumite ustensile pentru a duce misiunea la bun sfârșit. Depunerile de săpun, resturi de unghii și fire de păr se strâng în scurgerea de la cadă, motiv pentru care se formează un dop ce împiedică apa să curgă normal.

Gospodinele te învață câteva trucuri ingenioase ce te vor ajuta să desfunzi cada în doar câteva minute. Pentru început ai nevoie de un șarpe desfundat. În cazul în care nu dispui de această unealtă la tine acasă, nu e nicio problemă. Poți folosi și o sârmă mai groasă, pentru a forma un cârlig.

Dacă ai un dop de plastic sau cauciuc la cadă, tot ce trebuie să faci este să-l îndepărtezi pentru a scoate depunerile. Pe de altă parte, dacă ai un sifon automat pentru cadă, atunci lucrurile stau diferit.

Sifonul trebuie deschis, iar în funcție de model, specialiștii îți recomandă să faci rost de o șurubelniță, de preferat una cu profil Philips. După ce ai eliminat resturile și ai desfundat țevile, cel mai bine ar fi să pornești robinetul de apă caldă, pentru ca resturile de depuneri să fie eliminate.

Cum cureți scurgerea de la cadă

Dacă apa se scurge destul de încet, poți apela la un alt truc genial. Pune puțin detergent lichid de vase în scurgere, iar apoi lași apa fierbinte să curgă. Așa vei scăpa de toate mirosurile neplăcute.

E important de reținut faptul că apa trebuie să curgă încet, la o intensitate minimă, pentru ca țevile de scurgere să fie lubrifiate cu ajutorul detergentului lichid. În acest fel, resturile care blocheaza țeava vor dispărea mai repede.

În cazul în care țevile de scurgere sunt din plastic, atunci este recomandat să folosești apa fierbinte doar de la robinet. Atunci când vorbim de țevi de scurgere din metal, specialiștii te sfătuiesc să folosești apă clocotită.

Dacă observi un miros neplăcut din canalizare, scapă de el cu o soluție din bicarbonat de sodiu și oțet alb. Această pastă va dizolva dopurile de grăsime sau alte substanțe urât mirositoare.

Urmăriți Playtech.ro și pe