Cum descoperi ce talent are copilul tău. Se spune că toată lumea are un anumit talent ascuns. Fie că îi place să picteze, să danseze, să cânte la un instrument muzical sau are înclinații spre actorie, iată câteva metode prin care îți poți îndrepta copilul către domeniul artistic care i se potrivește, în funcție de veleitățile pe care le posedă.
Cele 7 miliarde de persoane care viețuiesc pe acest Pământ sunt speciale și unice, fiecare om având un anumit set de atribute, veleități și trăsături comportamentale care-l definesc. Fiecare dintre noi se naște cu un anumit talent, indiferent de domeniul de activitate, hobby-uri, proveniență socială sau statut.
De aceea, fie că vorbim despre talent la muzică, desen, pictură, știință sau alte lucruri interesante, copiii noștri posedă talente ce se află într-o stare latentă, până când persoanele specializate dinafară, respectiv educatori, profesori și specialiști îi ajută să le descopere și să le fructifice, printr-o serie de activități potrivite.
Poate părea banal, dar cei mici ne dau foarte multe semnale, atunci când sunt implicați în tot felul de activități ludice. În timp ce unii copii preferă să se joace singuri, alții caută companie altora de vârsta lor, pentru a lucra în echipă.
Unii se prefac că sunt artiști, actori sau dansatori, în timp ce alții vor să se joace cu un stetoscop de medic sau să prepare o prăjitură la cuptor.
Dacă cel mic vrea să se exprime într-un anumit fel și își dorește să meargă într-o anumită direcție, datorita ta de părinte este să-l susții și să te asiguri mereu că va fi pe drumul ce bun.
Un alt aspect important este să-i oferi copilului tău libertatea de a decide ce cursuri dorește el să urmeze. De asemenea, e important ca fetița sau băiețelul tău să știe că nu vei încerca să-i tai aripile, convingându-l să renunțe la activitățile care îi plac.
Copiii se răzgândesc foarte repede și e foarte posibil ca mâine să nu-i mai placă ideea de a deveni balerină, astronaut sau actor. De aceea, specialiștii spun că e foarte important să îl ajuți să-și descopere zonele de interes în amănunt.
De exemplu, dacă fetița ta îți spune că vrea să fie actriță, cumpără 2 bilete la teatru și du-o ca să vadă un spectacol, pentru ca ea să se familiarizeze cu lumea artiștilor. Dacă băiatul tău vrea să devină jucător de tenis, du-l la un turneu de tenis și arată-i cât de mult muncesc sportivii.
Comunicarea dintre părinți și copii este extrem de importantă. De cele mai multe ori, cei mici se lovesc de o barieră invizibilă atunci când încearcă să comunice pozitiv cu mama, tatăl, bunica sau bunicul.
De aceea, e important ca tu, ca părinte, să te preocupi de bunăstarea odorului tău și să-l întrebi mereu despre pasiunile sale și să îl faci să înțeleagă faptul că poate obține orice își dorește, atâta timp cât muncește din greu pentru a-și îndeplini dorințele.