Cum depozitezi corect hainele de vară pentru a le păstra în stare bună, pentru la anul
Pentru că toamna și-a intrat în drepturi, iată că românii au pregătit organizarea hainelor de vară și le-au depozitat într-un loc sigur, pentru a le păstra curate până ce viitorul sezon estival va veni. Gospodinele te învață cum să ai grijă de hainele tale pe timp de iarnă.
Cum se păstrează corect hainele de vară în dressing
Atunci când gospodinele se apucă de curățenia generală, organizarea dulapurilor și aranjarea garderobei întotdeauna au prioritate, mai ales când schimbăm hainele de vară cu cele de toamnă.
Atunci când depozităm hainele subțiri din materiale fluide și ușoare este important să respectăm câțiva pași esențiali. Specialiștii spun că, în primul rând, trebuie să sortezi articolele vestimentare pe care vrei să le păstrezi și să le pui separat în saci.
„Obligatoriu le punem curate la păstrare, pentru că petele pe care nu le scoatem acum, s-ar putea să nu le mai scoatem niciodată.”, a declarat specialistul în organizare Diana Mihăilă la Antena 3.
În cazul în care ai haine pe care trebuie să le cureți chimic, articolele vestimentare trebuie scoase din pungile în care sunt depozitate la curățătorie, deoarece acelea țin umezeală și pot duce, în timp, la degradarea hainelor.
„Putem să facem pachete şi să le depozităm în astfel de huse, care sunt huse flexibile şi sunt uşor de transportat, de pus şi pe dulapuri, dar şi sub paturi, căutăm pe unde avem loc prin casă şi unde pot sta ele ferite de ochiul nostru, pentru că oricât de frumos le-ai depozita tu, în esenţă, este tot o husă, care e simplă, e funcţională, nu e neapărat un obiect de decor.”, a completat specialistul pentru sursa citată.
Hainele se pot păstra în valize sau saci vidați
De asemenea, gențile și pantofii se pot păstra odată cu hainele, atâta timp cât există spațiu suficient pentru toate articolele, iar acestea nu stau boțite. De asemenea, hainele de vară se pot depozita și în valizele pe care nu le folosim pentru transport sau în saci speciali, vidați.
„Dacă nu plecăm în concedii ele ar sta practic goale şi atunci, ce nu purtăm două luni, trei luni, şase luni putem foarte bine să punem în aceste valize, valize care şi ele stau, de obicei, undeva la înălţime, pe şifoner sau într-o debara. E un spaţiu pe care putem să îl valorificăm.
La păstrare punem şi genţile specifice unui anotimp. De exemplu, genţile de vară. O astfel de poşetă, care este colorată şi semi-transparentă cu siguranţă o foloseşti când afară este cald. Fiind o geantă mare, încăpătoare pot pune aici, la păstrare, şi pălăriile de paie, mai ales o pălărie de copil intră foarte bine în geantă.”, a mai spus specialistul la Antena 3.