Cum trebuie să depozitezi în mod corect ardeii și vinetele proaspăt culese? Mulți oameni le bagă direct în frigider, dar nu este o modalitate care să le păstreze așa foarte multe zile. Procesul de recoltare și pregătire sunt importante pentru această activitate. Specialiștii vin cu sfaturi pentru toate gospodinele care vor să se bucure mai mult timp de legume. Ele pot astfel să pună pe masă familiei bucate delicioase. Iată cum trebuie să procedezi! Sigur o să te folosești de acest truc de acum înainte.
Gospodarii așteaptă momentul în care să se bucure de munca lor. Orice om care a plantat legume se gândește de la primul pas la roadele pe care le va scoate. Toată lumea știe că legumele sunt cel mai bine păstrate pentru o vreme îndelungată prin conservare. Dacă nu vrei asta, ai mai jos câteva soluții care să le țină proaspete.
Specialiștii te învață cum poți să le mai păstrezi pentru mai mult timp chiar și după ce le-ai cules. Toate legumele au anumiți timpi în care se fac, dar unele pot fi recoltate înainte de maturizarea completă. În ultima categorie avem: ceapa ori castraveții, dovleceii sau fasolea.
După ce le-ai cules din grădină trebuie să le pui într-o grămadă mare într-un loc ferit de soare. Nu le spăla pentru că se vor înmuia. Poți doar să le ștergi de praf sau noroi. Experții susțin și că legumele care au căpățână trebuie neapărat să fie curățate imediat după ce au fost culese pentru a avea o textură cărnoasă. Cel mai bine este să lași roadele muncii tale într-o cămară sau magazine cu o temperatură medie.