Dacă te confrunți cu pete sau urme vizibile și intense de murdărie sau grăsime pe plăcile de faianță din locuința ta și nu știi cum să le îndepărtezi eficient, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică în articolul de astăzi ce ingredient din bucătărie să folosești în acest sens. Vei economisi mult timp.
O încăpere cu faianță este mult mai ușor de curățat decât dacă ar prezenta un perete vopsit. Acesta este principalul motiv pentru care românii aleg să își construiască bucătăria și baia folosind gresie sau faianță. Când murdăria se acumulează pe pereți, aspectul general frumos al încăperii nu va fi estompat.
Murdăria poate fi îndepărtată, în general, cu ușurință de pe faianță. Dacă trebuie să faci curățenie într-un spațiu nedezinfectat de foarte mult timp, s-ar putea să fie nevoie să apelezi la câteva trucuri. Totul, pentru a-ți ușura munca. O astfel de metodă se referă la folosirea unui ingredient special din bucătărie.
Pentru a curăța eficient faianța, este indicată evitarea substanțelor chimice. Cel mai bine este să luăm în considerare folosirea produselor pe bază de ingrediente naturale. Specialiștii recomandă curățarea gresiei sau a faianței cu un detergent cu PH neutru și o cârpă neabrazivă.
Un secret folosit de gospodine pentru curățarea faianței a devenit viral, în ultimele zile, pe internet. Acesta presupune utilizarea unui ingredient comun în rândul gospodinelor. Este vorba despre oțetul alb. Deși utilizat deseori în domeniul culinar, este foarte eficient când vine vorba de curățenie.
Poate suna surprinzător, însă dacă speli plăcile de faianță cu acest produs, vor fi curate lună. Oțetul alb acționează ca un agent natural de curățare și poate să facă reale minuni asupra faianței, dar și în cazul rosturilor dintre plăci. Acidul acetic acționează ca un degresant și dezinfectant eficient.
Pentru început, amestecă oțet și apă caldă în cantități egale și depune amestecul într-un recipient din plastic. Înmoaie o cârpă moale, preferabil din microfibră, în soluție și freacă cu grijă faianța din încăperile din locuința ta. Lasă soluția să acționeze câteva minute, apoi clătește suprafața curățată.
Dacă faianța prezintă smalț lucios, poate fi curățată și cu soluție de geamuri. Bineînțeles, asta în cazul în care nu prezintă urme mari de murdărie și/sau grăsime. După ce lustruiești faianța, șterge-o cu un material uscat pentru a evita urmele inestetice, preferabil tot din microfibră.