Cum cureţi grăsimea de pe mobilă. Ingredientul de 1 leu care o face ca nouă

de: Ștefan R. Apostol
08 08. 2023

Indiferent de cât de curată îți păstrezi casa, este inevitabil ca mobilierul să aibă nevoie de curățare în cele din urmă. Fie că este vorba de o curățare punctuală din cauza unei deversări sau de o curățare completă, este important să folosești produsele potrivite. Așa că, ne-am gândit să-ți propunem să afli cum cureţi grăsimea de pe mobilă, folosind ingredientul de 1 leu care o face ca nouă. Citește mai departe și vezi despre ce este vorba.

Curățarea mobilierului, o adevărată problemă

În timp ce unii ar putea fi înclinați să cumpere produse de curățare din comerț pentru a face treaba, aceste produse conțin substanțe chimice care nu sunt întotdeauna ecologice sau prietenoase cu sănătatea.

În schimb, bucătăria ta este adesea plină de produse naturale care pot fi folosite în siguranță pentru a crea rețete de produse de curățare complet naturale care sunt potrivite pentru mobilier.

Pe lângă faptul că este ecologică, vei economisi, de asemenea, o sumă semnificativă de bani prin utilizarea unor produse naturale precum lămâile, oțetul și bicarbonatul de sodiu.

Vezi și: A folosit bicarbonat de sodiu și oțet și a scăpat de probleme. Ce s-a întâmplat în doar 30 de minute

Cheia curățeniei naturale este să știi ce produs natural să folosești pentru curățarea canapelelor și a pernelor cuiva față de alte tipuri de mobilier, cum ar fi mesele sau accentele din lemn.

Așadar, află cum cureţi grăsimea de pe mobilă, folosind ingredientul de 1 leu care o face ca nouă.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul, inamicul natural al murdăriei

Aceste două produse de bază necostisitoare pot învinge petele, grăsimea și mirosurile. Cu toate acestea, atunci când sunt folosite împreună, reacția lor chimică are un efect de curățare care costă câțiva bănuți, și nu dăunează mediului înconjurător.

Se pare că bunicile noastre aveau dreptate când spuneau că nu mai este nevoie de detergenți chimici cumpărați din magazine, având în vedere că bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt modalități naturale și ieftine de a împrospăta casa.

Vezi și: A curățat casa doar cu bicarbonat de sodiu și oțet pentru 7 zile. Incredibil ce a observat după

Totuși, atunci când ingredientele sunt combinate, acestea produc o reacție chimică naturală suficient de puternică pentru a freca și a curăța băile, bucătăriile și alte zone murdare. Care sunt cele mai bune moduri de a folosi aceste produse esențiale din cămară și de ce funcționează atât de bine împreună?

Ce se întâmplă când amesteci bicarbonat de sodiu și oțet?

Produsele de curățare din comerț conțin, de obicei, substanțe chimice puternice, chiar dăunătoare. Utilizarea metodelor de curățare ecologice poate reduce toxinele din interiorul casei dvs. și din mediul înconjurător.

Ceea ce este interesant la combinarea oțetului și a bicarbonatului de sodiu este că se creează o reacție chimică, dar una naturală, care nu produce toxine în aer. Simpla utilizare a acestor două produse de uz casnic de bază este mai mult decât la îndemână și naturală, este o știință puternică.

Reacția efervescentă a bicarbonatului de sodiu și a oțetului este cea care face din acest duo dinamic un agent de curățare atât de eficient

Oțetul și bicarbonatul de sodiu reprezintă secțiuni opuse ale scalei pH-ului, oțetul fiind extrem de acid, iar bicarbonatul de sodiu la un capăt mai înalt, sau alcalin. Imediat ce se amestecă, fac schimb de molecule și are loc o reacție complexă, care duce la substanța efervescentă ce reprezintă crearea de apă și dioxid de carbon, un gaz neinflamabil. Reacția are loc în momentul în care acidul, oțetul, atinge baza, bicarbonatul de sodiu.

Vezi și: Bicarbonat de sodiu, oțet și lămâie pentru dezinfectarea și curățarea locuinței. Soluții eficiente

Separat, atât oțetul, cât și bicarbonatul de sodiu funcționează bine pentru curățare. Singur, bicarbonatul de sodiu poate dizolva grăsimea și murdăria, în timp ce oțetul alb distilat descompune mineralele fără a adăuga coloranți pentru a păta suprafețele, așa cum ar putea face oțetul de mere.

Cum cureţi grăsimea de pe mobilă, folosind ingredientul de 1 leu care o face ca nouă

Cu toate acestea, reacția efervescentă a bicarbonatului de sodiu și a oțetului este cea care face din acest duo dinamic un agent de curățare atât de eficient și versatil, deoarece efervescența poate ataca petele. Cu alte cuvinte, oțetul alb și bicarbonatul de sodiu creează o soluție de curățare sigură și ecologică, performând cel mai bine ca o echipă.

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca un stingător de incendii mici de grăsime, reacționând cu căldura pentru a produce dioxid de carbon și a ajuta la înăbușirea flăcărilor. Combină-l cu oțet pentru a îndepărta grăsimea de pe multe suprafețe. Atenție, însă, că bicarbonatul de sodiu poate fi prea dur pentru sticla ceramică sau marmură.

Pulverizează mai întâi oțet de putere maximă și lasă-l să stea câteva minute. Șterge zona cu o cârpă sau un burete neabraziv. Dacă rămân pete, presară bicarbonat de sodiu pe un burete umed și freacă zona respectivă, apoi șterge cu o cârpă curată și umedă pentru a clăti.