A folosit bicarbonat de sodiu și oțet și a scăpat de probleme. Ce s-a întâmplat în doar 30 de minute

A folosit bicarbonat de sodiu și oțet și a scăpat de probleme. Ce s-a întâmplat în doar 30 de minute
Cum cureți mașina de spălat rufe de calcar rapid

Mașina de spălat rufe nu este un lux, ci o necesitate în zilele noastre. Aproape unul din cinci utilizatori nu își curăță niciodată mașina de spălat, punându-i pe aceștia la risc de bacterii precum E. coli și Staphylococcus aureus, spune un sondaj recent. Problema este agravată de detergenți lichizi și spălări la temperatură scăzută. Desigur, spălările la temperatură scăzută sunt mai bune pentru mediu, deoarece consumă mai puțină energie. Odată cu timpul în interiorul mașinii de spălat se adună reziduuri, cunoscute sub numele de calcar. Aeste reziduuri pot fi curățate cu ajutorul banalului oțet amestecat cu bicarbonat de sodiu. Cum, rămâne să aflăm împreună.

Cum cureți mașina de spălat rufe de calcar rapid

Mașina de spălat rufe este concepută pentru a ne curăța hainele. Dar dacă nu este întreținută și igienizată, aceasta poate fi plină de mucegai, bacterii și un miros neplăcut. Curățarea mașinii de spălat este simplă.

Indiferent dacă doriți să utilizați oțet alb natural, praf de copt, ambele sau poate înălbitor și produse comerciale mai puternice, sunt modalități simple și rapide de curățare.

Pentru a vă ajuta să vă curățați mașina de spălat de la interiorul tamburului superior sau frontal al încărcătorului, la garniturile ușii, sertarul pentru detergenți, filtrul și exteriorul, trebuie doar să urmați niște pași simpli.

Curățarea unei mașini de spălat rufe nu ar trebui să fie doar o curățare de primăvară, ci o procedură regulată. Igiena este necesară pentru mașina de spălat rufe pentru ca aparatul să funcționeze corect, atât de curățat în profunzime în fiecare lună, în funcție de cât de des îl utilizați, pentru a vă păstra albul mai alb și pentru a vă asigura o grămadă de rufe cu miros dulce.

Cum curățăm cu oțet și bicarbonat de sodiu

Pentru cuva mașinii de spălat procedura de curățare cu oțet și bicarbonat de sodiu este foate simplă, după cum urmează. Tot procesul de curățare nu durează mai mult de 30 de minte, timp în care puteți bea o cafea, sau sta de vorbă la telefon cu o prietenă.

Setați mașina de spălat rufe pe cel mai fierbinte ciclu și turnați 230 ml de oțet alb direct în tambur. Oțetul este soluția perfectă pentru a vă ajuta să vă purificați mașina. Este un mod excelent și natural de a ucide bacteriile, iar mirosul va dispărea în timpul ciclului de clătire.

Când ciclul s-a terminat, adăugați o jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu în tambur și începeți din nou cel mai fierbinte ciclu. Curățați garniturile și exteriorul ușii după ce ați terminat și asigurați-vă că interiorul este complet uscat ștergându-l, lăsând ușa deschisă.

De cealaltă parte pentru locașul unde puneți detergentul de spălat, același oțet și bicarbonat de sodiu poate face minuni. Astfel că turnați două căni de oțet alb în sertarul pentru detergenți și rulați mașina de spălat rufe prin cel mai fierbinte ciclu.

Odată finalizat, rulați cel mai tare ciclu din nou, adăugând un sfert de cană de bicarbonat de sodiu direct în tambur. Ștergeți apoi interiorul tamburului cu o cârpă din microfibră și curățați și garniturile exterioare și ale ușii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI