Cum cureți casa cu bicarbonat de sodiu după Crăciun. Secretul care ajută enorm la curățenie

Cum cureți casa cu bicarbonat de sodiu după Crăciun. Secretul care ajută enorm la curățenie
Curăță casa după Crăciun cu bicarbonat de sodiu. Rezultatele te vor satisface

Crăciunul a trecut, dar mai urmează un hop: Revelionul. Oaspeții sunt așteptați din nou la masă, deci corvoada gospodinelor nu s-a terminat. Urmează să fie pusă în practică aceeași serie de activități: curățenie, gătit, curățenie, sărbătorit și iarăși curățenie. Această acțiune le încadrează pe celelalte, drept urmare, oricât ar fi de grea prepararea mâncărurilor, în funcție de abilitățile fiecăruia,”Operațiunea ordine și disciplină” e cea care ne dă bătăi de cap. În ajutor vine bicarbonatul de sodiu, bătrân în această sferă.

Crăciunul, un dezastru. Curăță casa cu bicarbonat de sodiu

După delirul abia încheiat, au rămas în urmă suprafețe și ustensile care necesită curățare strașnică. Cum bugetul a fost subțiat în urma cumpărăturilor și cadourilor pregătite pentru Crăciun, ai la îndemână o soluție ieftină, numai bună pentru aceste zile. În loc să dai banii pe produse chimice din comerț, poți alege o soluție naturală cu bicarbonat de sodiu. Vei face bucătăria ”bec” în timp record ajutându-te de o sticlă de oțet, câteva pungi cu bicarbonat de sodiu, lămâi și ulei. Amestecă toate aceste substanțe și rezultatul va fi precum cel al unui detergent puternic găsit în rafturile hypermarketurilor.

Curățarea suprafețelor din sticlă

Fripturi, cozonaci, prăjituri, toate au dus la murdărirea cuptorului. Cea mai grea parte de curățat este, fără dar și poate, geamul aparatului de gătit. Astfel, pentru a-l curăța, ai nevoie de o soluție preparată din patru lingurițe de suc de lămâie, cu 350 de mililitri de apă. Lichidul poate fi pus într-un recipient de pulverizare și se poate aplica pe geamuri, oglinzi sau orice altă suprafață cu sticlă. În final, se șterge cu o cârpă din bumbac și este ca nou.

Cât despre curățarea cuptorului cu microunde, acesta va fi ca nou cu puțin bicarbonat de sodiu, apă și oțet. Fierbe amestecul preț de câteva minute înainte de a-l folosi.

Curățarea tacâmurilor din argint

Prepară o pastă din trei părți bicarbonat de sodiu și o parte apă, apoi curăță-le folosind o cârpă curată ori un burete moale. Clătește bine cu apă și șterge-le cu o cârpă uscată sau un prosop de bucătărie.

Curățarea podelei din bucătărie

Spectaculos este că și podeaua din bucătărie poate fi lustruită cu ajutorul pulberei albe. E nevoie doar să adaugi într-o găleată cu apă călduță o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, șterge apoi cu mopul și podelele vor străluci de curățenie. Atenție, însă, căci nu poți folosi acest produs și pentru suprafețele lăcuite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI