25 sept. 2021 | 20:21

Cum citești pericolul de pe etichetele produselor de la raft. 3 lucruri majore după care trebuie să te uiți

Sănătate
Cum citești pericolul de pe etichetele produselor de la raft. 3 lucruri majore după care trebuie să te uiți
Cum citesti pericolul de pe etichetele produselor de la raft. 3 lucruri majore dupa care trebuie sa te uiti

Atunci când mergem la cumpărături trebuie să fim foarte atenți la etichetă. Multe substanțe periculoase se pot ascunde în produsele de pe raft. Iată care sunt top trei detalii după care trebuie să ne uităm.

Ce pericole ascund etichetele produselor de la raft

Adesea, programul foarte aglomerat ne împiedică să avem o alimentație corectă. Din lipsă de timp, ne sunt mult mai la îndemână alimentele procesate, pline de substanțe dăunătoare organismului nostru. Și în cazul acestora, un detaliu extrem de important este analiza etichetei produselor. Putem găsi pe rafturile magazinelor și produse mai sănătoase, dacă știm să citim corect informațiile de pe ele.

Toată lumea este conștientă de faptul că în comerț există o multitudine de produse procesate, pline de E-uri și conservanți. Totuși, dacă suntem atenți la etichetele produselor de pe raft, vom găsi alternative mai sănătoase. Un nutriționist român a dezvăluit detaliile-cheie la care trebuie să fim atenți atunci când vrem să mâncăm cât mai natural.

Un nutriționist român rupe tăcerea

Patricia Rusu explică de ce este atât de importantă citirea etichetei de pe un produs. Potrivit specialistului, o simplă etichetă poate fi unul dintre cele mai descurajante aspecte atunci când urmăm o alimentație scăzută în ingrediente nocive și nesănătoase. Nutriționistul ne recomandă să avem grijă la orice condimente, sosuri sau marinate adăugate.

3 lucruri majore după care trebuie să te uităm când mergem la cumpărături

Mai mult, experta ne sfătuiește să căutăm acele simboluri de pe etichetă care indică un număr de ingrediente nocive scăzute. Dacă primele ingrediente enumerate pe eticheta produselor pe care vrem să le cumpărăm sunt E-uri sau ingrediente de care nici nu am auzit, trebuie să căutăm alternative.

„1. Citirea etichetei poate fi unul dintre cele mai descurajante aspecte atunci când urmezi o alimentație scăzută în ingrediente nocive și nesănătoase. Mulți oameni consideră că citirea și interpretarea etichetelor sunt oarecum copleșitoare la început, deoarece ingredientele nocive se pot ascunde în cele mai neașteptate alimente și sub masca unei varietăți de nume. Vestea bună este că, prin practică, poți deveni încrezător atunci când ridici produsele de pe raft.⠀⠀

Ingredientele problematice sunt tipuri de carbohidrați, astfel încât alimentele simple și proaspete sunt în general ok. Aveți grijă la orice condimente, sosuri sau marinate adăugate.

2. Căutați simbolurile care indică un număr de ingrediente nocive scăzute.

3. Citește eticheta! Producătorul trebuie să enumere ingredientele în ordine descrescătoare, de la cel mai mare la cel mai mic, iar ingredientele cheie trebuie declarate în procentul prezent (de exemplu „miere, 2%) Dacă primele ingrediente sunt E-uri, ingrediente ce nici nu știți ce înseamnă, căutați un produs alternativ”, a scris nutriționistul Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Veste bună de PAȘTE. Fondurile de PENSII au crescut
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro