Când vine vorba de cele mai importante evenimente din viața noastră, un rol important îl au bucătarii, care se află în spatele fiecărui preparat delicios. Așa că, ne-am gândit să vă spunem cum calculează bucătarii carnea la nuntă, botez sau petrecere.
Fie că vorbim de nuntă, botez, sau o petrecere importantă, unul din factorii importanți, pentru a avea succes, este cel care se va ocupa de pregătirea preparatelor, alături de echipa sa de sur-chefi, chelneri, etc.
De cele mai multe ori se apelează la firme specializate în organizarea unor astfel de evenimente, care au totul pus la punct.
Dar, dacă te decizi să faci sata pe cont propriu (deși s-ar putea să fie ceva mai scump), este important să-ți alegi bucătarul sau bucătarii cei mai buni, sau mai bine zis cei mai buni încadrați în bugetul tău alocat evenimentului.
Vezi și: Cât costă un meniu de nuntă în 2023. Câți bani vor cheltui mirii anul acesta
În ultimii ani, tendinț nunților mai deosebite, cu pretenții să le zicem, a luat amploare, și poate fi o modalitate creativă, care reduce bugetul, de a-ți organiza propria nuntă. A le cere prietenilor să aducă un fel de mâncare sau un tort poate fi, de asemenea, o alternativă frumoasă la lista de nunți tradițională, dar nu despre asta este vorba.
Dar, după alegerea echipei de bucătari, următorul pas important este alegerea preparatelor și, implicit a meniurilor pentru participanții la unul din aceste trei evenimente.
Calitatea preparatelor trebuie să se ridice, în mod cert, la nivelul evenimentului, așa că discuțiile cu echipa din bucătărie va trebuie să fie cât se poate de concretă și directă.
Și aici intervine și tema acestui articol, și anume cum calculează bucătarii carnea la nuntă, botez sau petrecere. Așadar, citește mai departe, și așa vei ştii de câtă mâncare ai nevoie pentru un invitat.
Conform unor specialiști, aproximativ 800 de grame de carne gătită reprezintă o porție modestă, recomandată pentru consumul zilnic, air 170 de grame reprezintă o porție de sărbătoare sau de petrecere.
Furnizorii de servicii de catering permit în general aproximativ 220 de grame de carne atunci când două sau mai multe tipuri de carne sunt servite la bufet sau în regim de autoservire.
:format(webp):quality(80)/https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2023/09/Cum-calculeaza-bucatarii-carnea-la-nunta-botez-sau-petrecere.-Asa-stii-de-cata-mancare-ai-nevoie-pentru-un-invitat_J-1024x682.jpg)
Nu uita de masa cu gustări
Majoritatea clienților iau câte puțin din fiecare. Aceasta este greutatea gata de consum. Din cauza contracției oaselor și a gătirii, o jumătate de kilogram de carne crudă cu os face doar 2 porții modeste de aproximativ 110 grame, iar fără os este de aproximativ 85 de grame.
Vezi și: Cât costă să îţi gătească Chef Cătălin Scărlătescu la nuntă. Suma nu e deloc mică
Excepție face carnea tocată, care este 70 la sută carne slabă și care se micșorează cu 40 la sută sau mai mult, dar 93 la sută carne slabă se micșorează doar cu aproximativ 10 la sută. Alte excepții sunt coastele de vită sau friptura de vită în picioare cu os.
O mulțime de oase, așa că, pentru porțiile pentru petreceri, se permite minimum 1 kg de carne crudă cu os de persoană, iar dacă vorbim de carnea de porc crud întreg se recomand a nu trece de 155 de grame.
Pe lângă carne, mai ai nevoie de aperitive, garnituri și, bineînțeles, de delcioasele deserturi, servite tot sub formă de auto-servire, sau direct la masă de chelneri.
În acest caz, pe lângă cârnați și carne, este nevoie de garnituri delicioase. Este nevoie de până la 200 de grame de persoană.
Mergem mai departe și vorbim despre numărul de invitați, fie că e vorba de nuntă, botez sau doar o petrecere ceva mai mare.
Acesta este primul pas în planificarea oricărei nunți, botez sau petrcere. Toate aspectele legate de planificare depind de mărimea listei de invitați.
:format(webp):quality(80)/https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2023/09/Cum-calculeaza-bucatarii-carnea-la-nunta-botez-sau-petrecere.-Asa-stii-de-cata-mancare-ai-nevoie-pentru-un-invitat_1-1-1024x682.jpeg)
Ai grijă la câți invitați ai
Când vine vorba de mâncare, sumele trebuie determinate pe persoană. Raportul poate fi apoi ajustat pentru a se potrivi cu numărul total de invitați. Mai jos sunt câteva linii directoare privind porționarea pentru catering:
În funcție de meniu, oaspeții vor mânca până la 4 tartine într-o oră. În special, contează și mărimea aperitivului.
De asemenea, mesele de grătar sunt o ofertă populară, astfel încât oaspeții să se poată servi singuri cu o gustare în timp ce voi faceți poze între ceremonie și recepție.
Află și: Câți bani costă un meniu de nuntă, făcut de Chef Florin Dumitrescu, de la Chefi la Cuțite
Un invitat obișnuit va consuma probabil o porție de 170 până la 226 de grame. Cu toate acestea, dacă sunt mai multe feluri de mâncare, 113 -170 de grame de persoană este perfect.
Anumite feluri de mâncare pot fi mai preferate decât altele. Acestea fiind spuse, analizează lista de invitați și originile acestora pentru a cunoaște mâncărurile lor populare.
Este important să cunoști preferințele alimentare ale invitaților, chair și când vine vorba de carnea la nuntă sau orice altă petrecere. Analizează numărul de invitați vegetarieni și asigură-te că ai suficiente legume. Având mulți vegani înseamnă că numărul de carne este redus și înlocuit cu legume.
Se recomandă stabilirea unui meniu cu 3 garnituri. Acest lucru înseamnă că o porție de 113 -170 de grame este suficientă pentru fiecare invitat.
Numărul de garnituri poate fi redus dacă felurile principale au fost multe. De asemenea, acestea pot fi mărite pentru un meniu cu mâncăruri principale limitate.
Un singur vas cu fructe este suficient de persoană atunci când se servesc fructe și salate. Cel mai important este să eviți fructele care se strică ușor, cum ar fi bananele.
Vezi și: Cât este darul de nuntă în 2023. Ce sume pun în plic nașul, socrul sau invitatul
Fructele albe pot fi clătite în sucuri acide pentru a preveni rumenirea. Știi ce fructe să tai cu o seară înainte și în dimineața zilei.
O bucată din tortul de nuntă, sau orice altfel de tort, pentru fiecare invitat este corectă. Una-două bucăți de rulouri sau pâine este, de asemenea, corect.
:format(webp):quality(80)/https://playtech.ro/stiri/wp-content/uploads/2023/09/Cum-calculeaza-bucatarii-carnea-la-nunta-botez-sau-petrecere.-Asa-stii-de-cata-mancare-ai-nevoie-pentru-un-invitat-cake-1024x683.jpg)
Să nu uiți de tort. Toată lumea îl așteaptă!
Cu toate acestea, dacă sunt incluse multe tipuri de desert, cantitatea de porții poate fi redusă. În plus, un bufet de deserturi poate ajuta la reducerea costului tortului de nuntă.
Acum că ai aflat cum calculează bucătarii carnea la nuntă, botez sau petrecere, și încă mai vrei să-ți organizezi singur petrecerea, tot ce mai ai de făcut este să-ți stabilești bugetul, să-ți alegi bucătarii, locația și, nu în cele din urmă, să îți alegi invitații. În rest, baftă la pregătiri și distracție plăcută!