Cum au reușit doi italieni să ajungă în Craiova, în loc de Cracovia. Greșeala care le-a ruinat planurile de vacanță: „Când am realizat că suntem în România am avut un șoc!”

Cum au reușit doi italieni să ajungă în Craiova, în loc de Cracovia. Greșeala care le-a ruinat planurile de vacanță: „Când am realizat că suntem în România am avut un șoc!
Aeroport Craiova

În perioada verii se știe că multe companii aeriene înregistrează întârzieri sau, mai rău, zborurile sunt anulate, spre disperarea cetățenilor care își compromit sau anulează vacanțele. Mai există, însă, și alte moduri în care îți poți rata vacanța, chiar dacă zborul nu ți-a fost anulat sau nu a suferit întârzieri. Aceasta este și povestea a doi italieni, care au ajuns în Craiova, în loc de Cracovia, din Polonia, acolo unde urmau să-și petreacă vacanța împreună cu niște prieteni.

Ce au pățit cei doi italieni, de fapt

Doi italieni din Quarate, un oraș de lângă Florența, au trăit sâmbătă aventura vieții lor, după ce au ajuns în Craiova, în loc de Cracovia, un oraș din sudul Poloniei. Aceștia urmau să se întâlnească cu niște prieteni pentru a petrece împreună câteva zile de vacanță. O situație inedită, însă, i-a adus cu forța în România, unde aveau să descopere orașul Craiova, deși nu își doreau acest lucru.

Se pare că eroarea se datorează asemănării mari dintre numele orașelor, astfel că, operatorul agenției de turism la care cei doi au apelat a greșit destinația, oferindu-le bilete spre Craiova.

Deși cei doi au văzut că numele era diferit scris față de orașul pe care și-l doreau, aceștia au zburat liniștiți gândindu-se că este vorba doar despre denumirea orașului în funcție de limba țării de destinație.

„Partenerul meu, a povestit Paola, a mers la o agenție de turism din Florența pentru a cumpăra două bilete de avion spre Cracovia (Polonia), unde ne așteptau niște prieteni. În schimb, am plecat de pe aeroportul din Bologna și am ajuns la Craiova (România). La început ne-am amuzat de ceea ce ni s-a întâmplat, dar apoi ne-a deranjat situația.

Am fost naivi, am crezut că „Craiova” este numele orașului Cracovia scris în poloneză. Am avut încredere și ne-am continuat călătoria în pace. Când am coborât din avion la aeroport și am realizat că suntem în România am avut un șoc!”, a transmis una dintre victime.

Ce le-a transmis agenția de turism  celor doi italieni

Spre fericirea sau nefericirea lor, italienii sunt obligați acum să-și petreacă vacanța în România. Deși au apelat la agenția de turism vinovată de eroare pentru a interveni în ajutorarea lor, răspunsul a fost negativ, înțelegând astfel că trebuie să rămână în Craiova până la finalul sejurului. Potrivit acestora, schimbul biletelor și al destinației ar genera costuri mult prea mari, motiv pentru care, au decis să rămână în țara noastră.

„Am trimis un mesaj agenției ieri după-amiază (sâmbătă 13 august), când am ajuns aici și ne-au spus că vor încerca să găsească o modalitate de a ne trimite la Cracovia.

Dar ne-am interesat și este imposibil. Ar fi prea scump și am irosi de drumuri prea mult timp pentru doar o săptămână de vacanță. Când ne vom întoarce în Italia vom clarifica totul cu cei de la agenția de turism.

Ne-am cazat la un hotel în acest oraș, iar apoi vom încerca să ne organizăm pentru tot restul săptămânii”, au declarat cei doi italieni.