S-a aflat cum au câștigat un student bistrițean, un pensionar MAI și altul MApN aproape 90.000 de lei în doar 4 luni. Cei trei au fost recenzori la Recensământul care a avut loc în acest an. Așadar, cât a câștigat fiecare dintre cei trei, vedeți în rândurile de mai jos.
Un student din județul Bistrița Năsăud care a muncit ca recenzor la Recensământul 2022 a câștigat peste 35.000 de lei, potrivit unui comunicat al Direcției Județene de Statistică. Topul este continuat de doi pensionari din MAI și MApN, tot din Bistrița Năsăud.
De asemenea, în unele sectoare din București banii tot nu au fost virați recenzorilor, autoritățile anunțând că sumele trebuie introduse în buget si supuși rectificării bugetare în ședinta de Consiliu local.
Trebuie să reamntim că Guvernul a repartizat abia la finalul lunii trecute banii necesari pentru plata recenzorilor, la aproape două luni de la încheierea Recensământului.
Recensământul a fost necesar pentru creionarea politicilor publice, chiar dacă rareori politicienii au luat în seamă realitățile pe care un astfel de demers le scoate la suprafață.
„Atât statul, cât și mediul privat trebuie să aibă datele pe baza cărora să vadă unde trebuie de pildă construite creșe sau grădinițe șamd, sau care să-i ajute la dimensionarea transportului între diferite județe etc” a spus Cătălin Raiu, directorul de comunicare al INS, scrie hotnews.ro.
Pe locul doi în ceea ce privește topul remunerațiilor primite de către recenzori la Recensământul din acest an se regăsește un pensionar MAI, care a câștigat 27.276 de lei de pe urma colectării de date.
Locul trei este ocupat tot de un pensionar, de data asta al MAPN, care a încasat de pe urma exercitării funcției de recenzor nu mai puțin de 24.899 de lei.
„RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital, a fost al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Întregul proces al colectării datelor s-a desfășurat cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor.
Până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populația rezidentă țintă estimată a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane).
Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023”, anunță recensamantromania.ro.