Cum arată și cu ce ocupă acum Claudiu Răducanu, fostul atacant de la Steaua. Trei povești memorabile cu cel poreclit „Blocnotes” – FOTO

Cum arată și cu ce ocupă acum Claudiu Răducanu, fostul atacant de la Steaua. Trei povești memorabile cu cel poreclit „Blocnotes” - FOTO

Povestea lui Claudiu Răducanu ar putea fi potrivită pentru un scenariu de film. A jucat la Steaua și la echipa națională, dar și în campionate puternice, a câștigat peste un milion de euro, dar și-a risipit toată agoniseala. La un moment dat a fost chiar închis în Mexic. Acum este profesor de sport în Craiova, iar în urmă cu o lună a devenit tată a doua oară.

Cu ce se ocupă Claudiu Răducanu la 45 de ani

Cladiu Răducanu a fost unul dintre favoriții lui Gigi Becali. Un jucător adus pe bani mulți la Steaua de la Extensiv Craiova, acum 22 de ani. L-a vrut și echipa fanion din Bănie, dar oferta nu a fost deloc grozavă.

„Am discutat cu George Ilinca, când eram la Extensiv, dar pentru o ciorbă nu pot să vin la Craiova. Asta a fost, am plecat la Steaua”, spunea atacantul într-un interviu.

Claudiu Răducanu (stânga), alături de fostul său coleg de la Steaua, Mirel Rădoi

În jurul lui s-au vehiculat tot timpul sume foarte mari: vorbim atât de salarii cât și de sume de transfer. A jucat două meciuri la echipa națională, dar și în campionate puternice. De la Steaua a plecat la Espanyol Barcelona, unde a jucat 11 meciuri, iar apoi a prins câteva partide și în Bundesliga. Apoi a avut mai multe aventuri prin China, Cipru, Kazahstan și divizii inferioare din Italia. A strâns mai bine de un milion de euro, dar mare parte din bani i-a pierdut în procesul de divorț cu fosta soție, cu care are un băiat. În anul 2018, după o serie de procese, și-a recuperat o vilă.

Acum locuiește în Craiova și lucrează ca profesor de sport. S-a făcut „băiat cuminte” după întâmplarea din anul 2019 când a fost arestat în Mexic, pentru că a vrut să retragă bani de la bancomat cu ajutorul unui card fals. A stat două luni în închisoare. Acum este profesor de sport, s-a recăsătorit, iar de o lună de devenit tatăl unei fetițe, a scris impact.ro.

Trei momente savuroase cu Claudiu Răducanu

Cladiu Răducanu a fost celebru pentru „perlele sale”. Victor Pițurcă era disperat și l-a pus pe Mirel Rădoi să-l urmărească, dar i-a și transmis că va fi amendat cu o mie de dolari, dacă atacantul ajunge în fața microfoanelor și se apucă să dea interviuri.

Cel mai cunoscut moment este cel în care a spus că vrea locuiască într-un „blocnotes”, alături de colegii de echipă. Când era la Steaua și-a cumpărat un Audi, chiar dacă nu avea permis. Când i s-a amintit acest lucru a spus că nu este nicio problemă pentru că mașina este „automatică”. După câteva zile a ajuns la concluzia că cea mai bună mașină este „iahtul”.