Cum arată salonul care a ars la Matei Balș. Imaginile sunt cu puternic impact emoțional

Cum arată salonul care a ars la Matei Balș. Imaginile sunt cu puternic impact emoțional
Cum arată salonul care a ars la Matei Balș

După ce vineri dimineață a izbucnit devastatorul incendiu la Spitalul Matei Balș, acum au apărut și primele imagini, chiar din pavilionul unde a început dezastrul, care a dus la moartea a cinci persoane.

Cum arată salonul care a ars la Matei Balș

Imaginile cutremurătoare care au apărut acum în mediul online, arată cât de grav a fost incendiul. Fotografiile ( vezi galerie foto) au fost postate pe pagina de Facebook a lui Tudor-Tim Ionescu. Nu mai puțin de patru saloane au fost distruse de flăcări în urma incendiului.

”Vlad Voiculescu spune lejer că el a făcut tot, Nicușor Dan spune că nu sunt probleme cu căldura, deși zona apare pe tabelul de avarii al Termoenergetica. Florin Cîțu se laudă ce au bine au intervenit, iar Klaus Iohannis ne spune, din nou, că e nevoie de reformă în sănătate…”, a scris Tudor-Tim Ionescu în postarea de pe pagina lui de Facebook.

Klaus Iohannis despre incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală

De asemenea, președintele României a fost la fața locului. Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor și apropiaților victimelor și vorbit de asemenea despre situația în care se află sistemul de sănătate din România.

”O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineață. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău, transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici, în saloane, le doresc însănătoșire grabnică. Ei au fost transportați la alte spitale, unde vor fi tratați corespunzător.

A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid. În foarte puține minute, forțele de intervenție au intervenit, au stins focul, au mutat pacienții la alte spitale. Însă, din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu. Totuși, țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea intervenției aici, la acest incendiu groaznic”, a declarat Klaus Iohannis, prezent la ”Matei Balș”.

Klaus Iohannis: ”vinovații vor fi sancționați”

Președintele României susține că trebuie găsite niște soluții din acest punct de vedere, deoarece au mai fost incendii și în alte spitale din țară. Totodată, Klaus Iohannis a spus că se vor face anchete, iar cei găsiți vinovați vor fi trași la răspundere.

”Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva. Am avut, nu demult, o tragedie la Piatra Neamț, avem acum aici, la „Balș”, această tragedie, au fost incendii mai mici la alte spitale și, cu siguranță, motivele sunt diverse, ele sunt anchetate și anchetele vor scoate, fără îndoială, la lumină ce s-a întâmplat, cine este vinovat și vinovații vor fi sancționați”, a adăugat președintele Klaus Iohannis”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI