09 mart. 2023 | 14:19

Cum arată părinții lui Klaus Iohannis, de fapt. Au apărut foarte rar în public FOTO

Știri generale
Cum arată părinții lui Klaus Iohannis, de fapt. Au apărut foarte rar în public FOTO
Cum arata parintii lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, fiind cel mai cunoscut politician din România, ocupând cea mai înaltă poziție în stat. Președintele țării noastre a fost dintotdeauna o persoană discretă, în ceea ce privește familia sa. Cum arată părinții liderului statului român.

Cum arată părinții lui Klaus Iohannis

Dacă președintele Klaus Iohannis și Prima Doamnă, Carmen, sunt expuși, zilnic, în mass-media, părinții liderului României, Susanne și Gustav Heinz Johannis, sunt persoane extrem de discrete.

Părinții lui Klaus Iohannis sunt sași transilvăneni, familia lor fiind atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea.

Conform România TV, atunci când tatăl său l-a înregistrat ca nou-născut, funcționarul de la primărie ar fi refuzat să-i scrie numele lui Klaus Iohannis cu „J”, așa cum a fost scris în familia sa peste 500 de ani.

Astfel, numele familie al soțului Primei Doamne a României este diferit față de cel al celor care i-au dat viață. În volumul său de memorii, „Pas cu pas”, Klaus Iohannis a vorbit în detaliu despre mama și tatăl său:

„Părinții mei aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluție.

Părinții mei au plecat prin 92 – 93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari.

Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aș fi resimțit mult mai puternic despărțirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor și mi‑am continuat propriile planuri”.

Citește și Mesajul transmis de Carmen Iohannis de 1 martie. Detaliul care a ieşit în evidenţă, asta spune multe despre Prima Doamnă

Ce joburi a avut Klaus Iohannis, în trecut

Înainte de a deveni președintele României, Klaus Iohannis a avut o carieră promițătoare în educație, fiind profesor de fizică și inspector școlar.

Apoi, soțul Primei Doamne a României a devenit primar al municipiului Sibiu în anul 2000. El a fost reales în funcție încă de două ori, candidat fiind, de fiecare dată, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Soția lui, Carmen Iohannis, este profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. De-a lungul anilor, Prima Doamnă a României a fost lăudată de către elevii săi pentru modestia, simplitatea, eleganța și rafinamentul de care a dat dovadă întotdeauna.

Citește și Ce rochie a purtat Carmen Iohannis în Japonia, la întâlnirea cu Împăratul și Împărăteasa. Ținuta ei uimește FOTO

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Trei milioane de pensionari, bani în plus. De când cresc veniturile
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Statul plăteşte câte 15.000 de lei. Românii ce vor primi cele 2 vouchere. E urgent
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro