25 iul. 2022 | 23:52

Cum arată noua uniformă a Poliției Române. Cetățenii sunt surprinși: „Ca la americani!” VIDEO

News
Cum arată noua uniformă a Poliției Române. Cetățenii sunt surprinși: „Ca la americani!” VIDEO
Cum arata noile uniforme ale politistilor din Romania

Noile uniforme ale Poliției Române au fost primite de către reprezentanții legii, dar sindicaliștii sunt nemulțumiți de felul în care arată articolele vestimentare. Mai mult de atât, sindicaliștii susțin că noile uniforme au fost create în ”bătaie de joc”, fiind considerate că provin din „Bazarul Europa”.

Noua uniformă a polițiștilor români a creat vâlvă în mediul online

Polițiștii români au primit noile uniforme ale instituției, însă reprezentanții sindicatului Sidepol par a fi extrem de nemulțumiți de articolele vestimentare.

Sindicaliștii solicită Inspectoratului General al Poliției Române să nu aprobe folosirea noilor uniforme ale oamenilor legii, susținând că acestea ar fi de calitate îndoielnică și nepotrivite pentru uz.

Mai mult de atât, liderul Sidepol, Gabriel Gîrniță, a declarat că polițiștii ar putea primi noile articole vestimentare, în toamna acestui an, dacă totul decurge conform planului.

Pe pagina oficială de Facebook a sindicaliștilor a apărut un mesaj amplu, prin intermediul căruia reprezentanții Sidepol au punctat motivele pentru care noile uniforme nu ar trebui distribuite și purtate de către organele legii.

„Ne-au fost prezentate mai multe articole din componența noii uniforme, aflate deja în stocul I.G.P.R.(nefiind momentan în forma finală), după cum urmează:

Jacheta – fiind cel mai bine realizat articol de uniformă care ne-a fost prezentat, cu specificații tehnice de produs de top, atât ca design, culoare, cât și ca materiale folosite;

Scurta și bluzonul – diferența este dată de căptușeală și materialul specific anotimpului pentru care a fost realizat, aici organizația noastră sindicală a formulat mai multe propuneri, inclusiv legate de eliminarea galben-verzuiului pentru structurile de O.P. și reducerea sub formă de benzi, asemeni noului tricou, pentru formațiunile de poliție rutieră.

Discuțiile au mai vizat atât chestiuni tehnice legate de amplasarea buzunarelor, sistemelor de prindere pentru microfon stație/cameră, etc. Aceste aspecte vor fi reluate marți.

Pantofii de intervenție de vară – aici este loc de mai bine atât cu privire la design, cât și cu privire la unele materiale folosite la producerea acestui tip de încălțăminte, urmând a veni cu propuneri fundamentate tot marți;

Cămașa de serviciu – realizată din material ripstop în combinație cu materiale care oferă elasticitate. Aici am reliefat câteva propuneri tehnice legate de sistemele de prindere;

Costumul de intervenție – bluză + pantalon – aceleași discuții ca la articolele anterioare, fiind nevoie de o recreionare tehnică și grafică a unor elemente.

„Articolele prezentate pot fi considerate ca fiind relativ calitative…”

Sindicaliștii au explicat motivul pentru care resping purtarea noii uniforme, susținând că noile articole sunt de o calitate nepotrivită pentru nevoile operative ale polițiștilor.

Pe de altă parte, cetățenii care sunt opriți de polițiștii rutieri în trafic laudă noile uniforme, unii spunând că seamănă cu cele folosite de autoritățile americane.

Având în vedere calitățile superioare ale jachetei, vom încerca să convingem factorii decizionali să adopte aceeași nuanță de culoare și pentru pantalonii de intervenție;

Tricoul – realizat din material de bumbac, aproape la fel cu cel care este în prezent în uz, propunând folosirea unui alt material superior care să confere protecție termică, confort și elasticitate;

Polarul – articol propus de noi ca formă, aspect și croială – având în vedere că momentan nu a fost produs pentru I.G.P.R. niciun model din această categorie, a rămas să-l prezentăm la ședința de marți în vederea luării unei decizii finale (Produs furnizat de Firma Tactica și produs de 5.11 Tactical). La un preț de listă de doar 400 de lei.

Ca și concluzie după întâlnirea preliminară de astăzi, considerăm că această prezentare trebuia să aibă loc înainte de a apărea în spațiul public imagini care să lase semne de întrebare cu privire la noul model de uniformă.

În final, facem mențiunea că articolele prezentate pot fi considerate ca fiind relativ calitative raportat la nevoile operative ale polițiștilor, fiind însă loc de îmbunătățiri.”, au scris cei de la Sidepol pe Facebook.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Demisie șoc la Antena 1. Celebra prezentatoare n-a mai rezistat. Acuzații grave
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Capital.ro
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
UCRAINA a primit RACHETELE! Lovitură finală pentru RUSIA!
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro