Cum arată nepoata celebrului Dan Spătaru. Măriuca are 15 ani și îi calcă pe urme

Cum arată nepoata celebrului Dan Spătaru. Măriuca are 15 ani și îi calcă pe urme

Nepoata regretatului artist Dan Spătaru, pe nume Maria, s-a transformat într-o domnișoară superbă la vârsta de 15 ani. Și nu este doar frumoasă, ci și talentată, fiind deja cunoscut faptul că a început să interpreteze melediile celebrului ei bunic încă de la vârsta de trei ani.

Cum arată nepoata celebrului Dan Spătaru

Astfel, piesele de neuitat precum ”Țărăncuță, țărăcunță”, ”Drumurile noastre” și ”Trecea fanfara militară”, sunt duse mai departe de Măriuca, după cum este alintată de cei dragi.

Tânăra a luat lecții de canto de la Crina Mardare și a cântat pentru bunicul ei în anul 2015, la Festivalul de Muzică Românească de la Nürnberg, din Germania, de unde, altădată, Dan Spătaru era nelipsit.

De altfel, mama Măriucăi, Dana, a lăudat-o pe fiica ei:

“L-a cunoscut pe bunicul ei uitându-se la filmările lui, din povestirile noastre şi din fotografii. Ştie că bunicul ei a fost un mare cântăreţ şi mai ales un om bun şi e mândră de acest lucru. Am auzit-o spunând că, dacă bunicul ar fi trăit, este sigură că pe ea ar fi iubit-o cel mai mult”. Dan Spătaru a murit pe data de 8 septembrie 2004, în urma unui infarct.

Nepoata lui Dan Spătaru
Nepoata lui Dan Spătaru

Cine este Dan Spătaru

Dan George Spătaru s-a născut în 2 octombrie 1939, într-o familie de învățători, Gherghina și Aurel Spătaru. Acesta și-a petrecut copilăria la Aliman, comuna natală, în Ion Corvin și la Medgidia, alături de sora mai mare, Puica (Maria Nicola) și a bunicilor, care erau agricultori. De mic copil, Dan Spătaru era pasionat de cai încă de mic copil, mai târziu a apărut o altă pasiune, mult mai puternică, și anume, aceea pentru fotbal.

Dan Spatru a crescut printre poveștile bunicilor și cântecelor interpretate de părinții lui. Atunci când avea 12 ani, mama sa a murit, iar cei doi copii s-au mutat la Medgidia, la o mătușă, iar asta pentru a îndeplini dorința mamei care își dorea ca „copiii mei să învețe carte”. Aici, Dan Spătaru a urmat cursurile liceului și a început cariera de fotbalist. Dan Spătaru evoluat pe post de mijlocaș la clubul „Știința București”.

În anul III la Facultatea de Educație Fizică și Sport, acesta a  fpst nevoit să renunțe la fotbal deoarece avea hernie de disc. Apoi, el s-a dedicat școlii și muzicii. De altfel, Dan Spătaru era student când a început să cânte la „Casa Studenților” în anul 1962. Dragostea pentru muzică a moștenit-o din familie întrucât tatăl său cântase la vioară. Primele bucăți muzicale interpretate de Dan Spătaru au fost ale Cameliei Dăscălescu. Temistocle Popa a fost cel i-a compus aproape toate șlagărele, astfel primul mare succes l-a avut cu „Măicuța mea”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI