Omul de încredere al lui Gigi Becali, despre legătura nebănuită cu Ceaușescu. Măturisiri inedite din trecutul lui Alexandru Tudor

Omul de încredere al lui Gigi Becali, despre legătura nebănuită cu Ceaușescu. Măturisiri inedite din trecutul lui Alexandru Tudor
Care este legătura dintre Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Becali și Nicolae Ceaușescu.

Alexandru Tudor, arbitrul român de fotbal, retras din activitate este din nou în vizorul mass-media după ce a apărut în acest weekend la emisiunea „Profesioniștii”, difuzată pe TVR 1.

Cine este Alexandru Tudor

Fostul arbitru este acum angajat al FCSB și este, totodată și mâna dreaptă a lui Gigi Becali. Alexandru tudor s-a apucat de arbitraj în 1990 se poate mândri cu un parcurs profesional deosebit, fiind arbitrul cu cele mai multe partide de Liga I, 382 la număr.
Alexandru Tudor se află pe lista FIFA din 2001 și a debutat pe plan internațional la 23 martie 2001, când a condus un meci al echipelor de tineret dintre Cipru și Irlanda. Este cunoscut în România pentru ușurința cu care acorda cartonașe.

Amintirile lui Alexandru Tudor, unul din cei mai renumiți arbitri de fotbal din România. Foto: frf.ro
Amintirile lui Alexandru Tudor, unul din cei mai renumiți arbitri de fotbal din România. Foto: frf.ro

Alexandru Tudor, dialog inedit cu Eugenia Vodă, la „Profesioniștii”

Alexandru Tudor este om cu povești de viață fascinante. Invitat în studioul emisiunii moderate de Eugenia Vodă, Alexandru Tudor a adus în atenție numeroase povești despre mediul în care a crescut, de la miuțele cu fii și nepoții lui dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Printre primele amintiri pe care Tudor le are sunt cele cu bona de origine ungară pe care părinții săi o angajaseră ca să-l îngrijească. Cunoscut ca un tip disciplinat și riguros, Tudor susține că atributele acestea le-a dobândit de la femeia de origine maghiară care vorbea o română stricată și de la Schimdt Huber, mentorul său german în materie de arbitraj, transmite prosport.ro.

„Aveam o bonă unguroaică. Ea mi-a zis: munca dacă vrei joacă, dacă nu muncă, nu joacă. Așa am ajuns să mănânc tot din farfurie. Și acum mănânc tot din farfurie.

Fragmentarea jocului care m-a caracterizat este o reverberație a disciplinei. Eu vreau ca jucătorii să fie disciplinați, să se ocupe numai de joc, așa că orice detaliu pe care nu-l fac în regulă îl tai, adică fluier. Este o chestiune pe care am învățat-o de la un german care mi-a fost mentor, Schimdt Huber. Mi-a spus așa: «Din punctul meu de vedere nu există decât o singură filozofie – disciplină și consecvență»”, a explicat Tudor în dialogul cu Eugenia Vodă.

Alexandru Tudor și „Ceaușeștii”

Omul de încredere al lui Gigi Becali a urmat cursurile Liceului Jean Monnet din Capitală. Fostul arbitru a rememorat în cadrul emisiunii și partidele de fotbal din liceu, acolo unde ajungea inclusiv să joace cu nepoții dictatorului Nicolae Ceaușescu și susține că banii tatălui, care lucra în comerțul exterior, i-au afectat evoluția în viață.

Alexandru Tudor juca pase cu familia dictatorului Ceaușescu.
Alexandru Tudor juca pase cu familia dictatorului Ceaușescu.

„La liceu mă duceam cu bucurie. Am fost la Monet. Jucam fotbal cu Ceaușeștii mici, nepoții… Am intrat ultimul la treapta întâi, la clasa de elită”

Fostul arbitru vorbește și despre relația cu tatăl său și despre influnța pe care a avut-o asupra sa situația financiară din familia sa.

„În momentul când tata îmi zicea «Ia, mă, niște bani de aici să te duci să îți iei o mașină!». Aia nu era mașina mea, nu era muncită de mine. Atunci mi-am permis să o stric, să o lovesc, să o zgârii. Avea prea mulți bani tata și banii ne-au stricat, ne-au distrus echilibrul în familie, ne-au afectat pe toți. Niciuna din mașinile pe care le-am primit de la el nu m-au bucurat, dar cea pe care am cumpărat-o din banii mei a fost altfel. Asta încerc și cu copiii mei, să nu le dau nimic de-a gata. Dacă le dau prea repede, prea mult, îi alint. Dacă-i alint, îi bag într-o slăbiciune”, a povestit Alexandru Tudor în cadrul emisiunii.
Poreclit „Brad Pitt”, Alexandru Tudor are nu mai puțin de 381 de partide și 21 de sezoane în „palmares” în Liga 1, primul său meci din carieră fiind U Craiova – U Cluj, pe 15 mai 1999. Oltenii au câștigat atunci, scor 4-1.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI