13 oct. 2020 | 11:50

Cum arăta Mirabela Dauer când era tânără. Super-imagini de colecție

Monden
Cum arăta Mirabela Dauer când era tânără. Super-imagini de colecție
Imagini cu Mirabela Dauer tânără.

Numele Mirabelei Dauer de dinainte de căsătorie este Mirabela Scorțaru. Aceasta s-a născut pe data de 9 iulie 1947, la București. Câtăreața de muzică ușoară a împlinit în această vară, vârsta de 73 de ani. Cum arăta Mirabela Dauer când era tânără?

Imagini cu Mirabela Dauer când era tânără

Este considerată una dintre cele mai bune voci ale muzicii pop de la noi din țară, din ultimii 40 de ani, de către unii critici ai muzicii.

Scena muzicală din anii 70-80, perioada comunismului, s-a bucurat de prezența nonconformistei Mirabelei Dauer. Alături de ea au mai fost: Corina Chiriac, și Angela Similea.

Mirabela Dauer – cântăreață de muzică ușoară

Până în momentul de față a lansat peste 40 de albume, având în repertoriu peste 1000 de cântece. În anul 2017, în luna noiembrie, a înregistrat 20 de cântece noi. Printre șlagărele acesteia se numără:

  • Ce dor mi-a fost de ochii tăi
  • Dormeau pe-o frunză două stele
  • Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)
  • Dimineți cu ferestre deschise
  • Morărița.

Debutul Mirabelei Dauer

O perioadă destul de lungă, Mirabela Dauer a cântat rock. Ea a fost solistă a formației legendare Roșu și Negru. Alături de ea, din acea formație mai făceau parte? Liviu Tudan și Adi Ordean.

Debutul acesteia a avut loc pe când Mirabela avea doar 23 de ani, în cadrul emisiunii Tele Top. Piesa cu care și-a făcut debutul este intitulată: De când te-am întâlnit, fiind o piesă de a lui Marius Țeicu.

Cariera Mirabelei Dauer

La sfârșitul anilor 80, aceasta și-a luat cariera în serios. După ce a cântat cu mai multe formații rock și pop rock, printre care și Savoy, Mirabela Dauer a simțit că trebuie să meargă către muzica ușoară.

Una dintre cele mai buni voci ale muzicii feminine, pop din ultimele 4 decenii, Mirabela Dauer, a sărbătorit e curând 50 de ani de carieră muzicală.

Mirabela Dauer – 50 de ani de carieră

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră, Fuego a sărbătorit-o pe Mirabela Dauer în cadrul emisiunii Drag de România mea. Prezentatorul a avut numai cuvinte de laudă la adresa Mirabelei omagiindu-i întreaga carieră muzicală. În cadrul emisiunii sărbătorita a cântat șlagăre de colecție și a depănat povesti despre cei 50 de ani petrecuți pe scena muzicală.

Cu această ocazie, Paul Surugiu a postat un mesaj pe pagina sa personală de Facebook, alături de care a încărcat și câteva fotografii în care acesta apare alături de Mira:

„Nu pot să nu vă spun că azi e mare sărbătoare la TVR 2. O celebrăm, așa cum se cuvine, pe minunata Mirabela Dauer, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de carieră. Sigur, cele aproape 2 ore sunt prea puține pentru a cuprinde toate performanțele și personalitatea ei, dar am pregătit șlagăre de colecție, emoție, lacrimi de bucurie, muzică de calitate și o mulțime de prieteni care vin să-i fie aproape. Mirabela e un om tranșant. E un bun pansament, e sinceră și reușește mereu să-ți aducă zâmbetul pe buze. Vine ca o binecuvântare pentru prieteni și reușește întotdeauna să-i adune laolaltă, prin exuberanța sa. Nu mai vorbesc de faptul că este un simbol incontestabil al românilor!”

Mirabela Dauer - 50 de ani de carieră

Mirabela Dauer – 50 de ani de carieră

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro