Cum arată mașina pe care Ion Țiriac va da 3 milioane de euro. Se fabrică în număr limitat

Cum arată mașina pe care Ion Țiriac va da 3 milioane de euro. Se fabrică în număr limitat
Modelul este unul spectaculos

Ion Țiriac face o nouă aroganță. Miliardarul scoate din buzunar aproape 3 milioane de euro pentru o mașină de lux.

Ce mașină vrea să își cumpere Ion Țiriac

Autovehiculul se fabrică doar în 275 de exemplare. Ion Țiriac este cunoscut pentru colecționarea mașinilor scumpe și de epocă. Miliardarul este pregătit să bată orice record pentru a deveni proprietarul unei mașini de lux.

Mașina este extrem de specială, mai ales că se va fabrica în doar 275 de exemplare. Și prețul este pe măsură, căci se apropie de 3 milioane de euro.

Noul Mercedes-AMG One costă nu mai puțin de 2,75 milioane de euro. Este un hibrid cu 4 motoare electrice și un motor turbocompresor cu 6 cilindri în V.

Noul model poate atinge viteza de 350 de km/h și poate accelera de 0 la 200 km/h în doar 6 secunde.

Este cu siguranță o bijuterie destinată celor pasionați de autoturisme de lux. Modelul va fi gata anul viitor, iar Ion Țiriac nu s-a dat înlături de la o astfel de achiziție.

Se pare că noul Mercedes-AMG One va fi gata la mijlocul anului 2022. Este propulsat de 1006 cai putere, lucru care face mașina să se compare cu monoposturile de Formula 1.

Autovehiculul este asamblat la uzina din Brixowrth din Marea Britanie chiar de inginerii echipei la care pilotează Lewis Hamilton.

Miliardarul face o nouă aroganță

Printre cei care și-au rezervat autoturismul se află și foști piloți de Formula 1 precum David Coulthard, Nico Rosberg și celebrul actor american Mark Walhberg.

Ion Țiriac are de gând să devină și el proprietarul unui astfel de autoturism exclusivist.

Miliardarul și-a deschis în urmă cu câția ani un muzeu la Otopeni numit Țiriac Collection, unde oamenii pot admira o parte din impresionanta lui colecție de mașini.

Din pasiune pentru mașini, am colecționat vehicule fabricate începând cu anii 1890. Am acum bucuria de a împărtăși această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluției auto se regăsește în colecția pe care vă invit să o descoperiți” , spunea Ion Țiriac la inaugurarea salonului.

El a spus că orice mașină valorează cât ar putea să ia la o licitație pe ea.

 „Într-o zi, s-a vândut un Ferrari cu 1,2 milioane de euro şi, a doua zi, acelaşi model s-a dat cu 2,3 milioane. Spuneţi-mi voi dacă întelegeţi ceva, că eu nu înțeleg. Maşinile mele valorează suma pe care aş putea să o iau la o licitaţie pe ele. Am zis că nu mai particip la licitaţii, dar sunt ca o boală”, spunea miliardarul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI