Cum arată mașina oprită cu focuri de armă în București. Șoferul consumase substanțe interzise

Cum arată mașina oprită cu focuri de armă în București. Șoferul consumase substanțe interzise
Conducerea sub influența drogurilor este o problemă gravă de siguranță rutieră

Șoferii care au consumat cocaină sau metamfetamină pot fi agresivi și nesăbuiți la volan. Anumite tipuri de medicamente, chiar eliberate pe bază de rețetă, pot provoca somnolență, amețeli și pot afecta funcționarea cognitivă. Toate aceste efecte pot duce la accidente de mașină. Un astfel de caz a avut loc noaptea trecută în capitală. Un tânăr de 21 de ani, spun polițiștii, a condus fără permis și sub influența unor substanțe interzise. A fost nevoie de nu mai puțin de 15 focuri de armă pentru a-l putea opri.

Conducerea sub influența drogurilor este o problemă gravă de siguranță rutieră

Atunci când conduceți sub influența alcoolului sau a drogurilor, inclusiv a unor medicamente eliberate pe bază de rețetă sau fără prescripție medicală, reprezentați un pericol pentru dumneavoastră, pentru pasagerii dumneavoastră și pentru ceilalți participanți la trafic.

Și, în ultimii cinci ani, aproximativ 41% dintre șoferii și motocicliștii care au murit pe șosele și au fost testați aveau droguri în organism. Canabisul și stimulentele au fost cele mai frecvent detectate. Chiar și în doze mici, drogurile vă pot reduce semnificativ abilitățile de conducere.

Un șofer sub inflența unor substanțe interzise a pus poliția pe jar

Noaptea trecută a fost una plină pentru polițiștii rutieri din Capitală. Conform informațiilor, un tânăr de 21 de ani, care a condus fără carnet și sub influența unor substanțe interzise, i-a pus pe jar pe polițiști. Tânărul a refuzat să oprească la semnalele celor de la rutieră, fiind ulterior urmărit de mai multe echipaje de poliție.

Echipajele au fost nevoite, în cele din urmă, să folosesacă armamentul din dotare, trăgând nu mai puțin de 15 focuri de armă în mașina tânărului de 21 de ani. Din cele 15 focuri trase, cinci au fost în plan vertical, celalalte 10 fiind trase în pneurile mașinii. În cele din urmă șoferul avea să fie prins în localitatea Măgurele, acesta nefiind singur în mașină. În afară de șoferul de 21 de ani, în mașină se mai aflau alți trei tineri cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani.

După prinderea teribilistului, i s-a efectuat și testul pentru substanțe interzise, fiind descoprit că acesta consumase droguri, iar la verificarea în baza de date s-a constatat că acesta avea „suspendată exercitarea dreptului de a conduce”.  După constatările făcute, tânărului i s-a deschis dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor interzise, dar și pentru conducerea mașinii fără a avea permis de conducere.

Nu a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, șoferul teribilist fiind lăsat în libertate, fiind audiat până astăzi la prânz. Conform reprezentanților poliției, se așteaptă rezultatele de la IML, pentru a vedea care au fost substanțele interzise folosite de tânăr.

Mașina tânărului, se află la această oră la Secția de Poliție 24 pentru verificări. De altfel mașina are toate cele patru cauciucuri sparte, așa cum spuneam, fiind trase în ele cele 10 gloanțe pentru a-l putea opri pe șofer.