Cum arată Marius Balo, profesorul român întemnițat 8 ani în China. Cum se simte de când a ajuns în România

Cum arată Marius Balo, profesorul român întemnițat 8 ani în China. Cum se simte de când a ajuns în România
Cum arată Marius Balo acum? Românul a ajuns acasă după 8 ani de închisoare în China

Cum arată acum Marius Balo? Povestea lui a făcut înconjurul lumii. Acesta a fost profesor în România, ulterior a ajuns într-o închisoare din China unde a stat 8 ani. Bărbatul se bucură să fie din nou pe plaiurile natale, după ani întregi de chin și neputință. „Simt că vreau să îmbrățișez fiecare suflet care-mi va ieși în cale”, a subliniat el la scurt timp după ce a pus piciorul pe pământul de acasă.

Povestea lui Marius Balo: profesorul românul întemnițat 8 ani în China a ajuns acasă

Povestea lui Marius Balo a făcut înconjurul lumii. Acesta a ajuns în sfârșit acasă după 8 ani de temniță în China. Bărbatul a fost închis acolo pentru o fraudă de 80 de dolari, iar la finalul lunii martie a fost eliberat.

Cu toate astea, din cauza restricțiilor a fost nevoit să stea închis într-o cameră de hotel pentru câteva zile. El a reușit să ajungă pe plaiurile natale chiar în ziua de Paște.

Cel din urmă a subliniat că astea au fost cele mai frumoase clipe din viața sa. Marius Balo a mărturisit că nu ar fi reușit să reziste fără Dumnezeu în toți acești ani în care au existat multe momente de încercare și extrem de delicate.

,,A fost cea mai frumoasa zi din viața mea”

,,Am aterizat pe pământ romanesc în ziua de Paste, duminică la ora 13:03 pe aeroportul Otopeni și la ora 23:17 pe aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca.

A fost cea mai frumoasa zi din viața mea. Bunului Dummezeu trebuie sa îi mulțumesc în primul rand, pentru ca fără ajutorul Lui nu as fi supraviețuit acestor 8 ani de zile.

Nu neapărat fizic cat mental, sufletește.. au existat momente extrem de delicate, de mare încercare, însă de fiecare data simțeam o putere, simțeam efectiv resurse nebănuite de energie ca se materializau înlăuntrul meu… resurse de curaj si de optimism care ma împingeau efectiv de la spate, sau poate mai corect spus, ma cărau pe brațe. Într-un mod absolut real, cuantificabil, simțeam la nivel celular – chimic daca pot sa spun ața – ca fusesem reconfigurat.

,,Am fost lacom”

Viața bărbatului a luat o turnură neașteptată în anul 2014, atunci când chinezii l-au arestat pentru fraudă contractuală. Mai exact, el a primit 80 de dolari de la niște cetățeni chinezi ca să fie trecut în acte drept directorul unor firme-fantome. Statul de acolo ar fi fost prejudiciat cu 250 de mii de euro.

Marius Balo: Nu doresc însă să mă eschivez de partea mea de vină, aceea de a fi avut încredere în aceşti cetăţeni chinezi. Am fost lacom, pe lângă faptul că am fost un prost.