Cum arăta Klaus Iohannis, în urmă cu patru decenii. Imagini la bustul gol cu președintele țării. Foto

Cum arăta Klaus Iohannis, în urmă cu patru decenii. Imagini la bustul gol cu președintele țării. Foto
Imagini la bustul gol cu președintele țării

Klaus Iohannis votat pentru a doua oară președinte al României în luna noiembrie, a absolvit cu brio școala generală din Sibiu, secția de germană, după care a urmat cursurile actualului Colegiu Național Samuel von Brukenthal. Iată cum arăta președintele României acum 40 de ani pe când era doar un adolescent.

Cum arăta președintele României, în urmă cu patru decenii. Iohannis a făcut plajă la bustul gol în timpul practicii agricole

În fotografia de mai jos îl puteți vedea pe Klaus Iohannis acum mai bine de 40 de ani, pe un câmp, întins pe o cămașă la bustul gol. Pe atunci, Iohannis se afla în practică agricolă, probabil la cules de porumb. De asemenea, o altă poză din aceea vreme îl înfățișează pe președinte înconjurat de colegi, tot pe câmp, însă de data aceasta la cules de varză.

Președintele României în tinerețe
Cum arăta președintele României, în urmă cu patru decenii

Klaus Iohannis a fost un elev model. Președintele României a trecut examenul de treaptă la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, cu cea mai mare notă, iar profesorii au numai cuvinte de laudă la adresa lui. Ulterior, după terminarea studiilor Iohannis a fost și profesor de fizică la liceul pe care l-a terminat.

”Domnul Iohannis a fost întotdeauna, în cei patru ani, printre cei mai buni din clasă. Pe vremea aceea se dădea aşa numitul examen de treaptă, pentru a trece din clasa a X-a în clasa a XI-a. A fost primul din clasa lui care a trecut examenul acela de treaptă, care hotăra dacă rămâne elevul în continuare, deci numărul de clase s-a micşorat dintr-a X-a într-a XI-a şi bineînţeles că a rămas”, a povestit  Hermann Gerold, directorul liceului, pentru Adevărul.

Nu doar la liceu s-a descurcat excelent Klaus Iohannis, ci și la facultate. Un coleg care a terminat Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în acceași grupă cu președintele României, povestește că aceasta „a parcurs-o fără efort, cu note foarte mari, fără niciun fel de probleme”.