21 dec. 2019 | 15:01

Cum a apărut Klaus Iohannis la depunerea jurământului. Neașteptat ce s-a văzut pe gâtul președintelui

Știri generale
Cum a apărut Klaus Iohannis la depunerea jurământului. Neașteptat ce s-a văzut pe gâtul președintelui
Klaus Iohannis a depus jurământul pentru un nou mandat la Cotroceni

Klaus Iohannis a depus jurământul pentru un nou mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni. Șeful statului a spus că va fi președintele tuturor românilor. La evenimentul organizat în Parlament, Iohannis s-a prezentat foarte elegant și a purtat papion la gât.

Klaus Iohannis a depus jurământul pentru un nou mandat la Cotroceni

„Profund onorat de încrederea care mi-a fost acordată, primesc această înaltă responsabilitate cu multă recunoștință și cu speranță în ceea ce privește viitorul României. Le mulțumesc concetățenilor noștri care au înțeles că votul constituie esența democrației și cel mai puternic instrument aflat la îndemână pentru a indica drumul pe care vrem ca țara noastră să îl parcurgă.

Am rostit astăzi înaintea dumneavoastră, în fața reprezentanților aleși ai poporului, un jurământ solemn. Îmi voi dedica „toată puterea și priceperea” următorilor cinci ani pentru progresul națiunii române, însuflețit de credința că destinul românilor rezidă în forța uriașă creatoare a neamului nostru”, a declarat Klaus Iohannis în Parlament, unde a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al României.

Mandatul lui Iohannis va dura până la finalul anului 2024. Deși obișnuiește să apară la evenimentele publice cu cravată sau doar la cămașă și costum, șeful statului a purtat de această dată un papion la gât.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”, a fost jurământul rostit de Iohannis.

Înainte de depunerea jurământului, șeful statului a particiat la ceremonia de comemorare a victimelor comunismului, unde un bărbat i-a mulţumit pentru „tot ce aţi făcut pentru noi” şi i-a cerut să păstreze „ţara întreagă.”

„Asta garantat”, a fost răspunsul dat de Klaus Iohannis.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro