Cum arăta Ion Iliescu acum 30 de ani când devenea președintele României. Galerie FOTO

Cum arăta Ion Iliescu acum 30 de ani când devenea președintele României. Galerie FOTO
Câți bani valorează un singur ceas al lui Ion Iliescu. Îți poți cumpăra garsonieră cu el

Ion Iliescu s-a născut pe data de , la Oltenița, România. Este un politician român, fost președinte de onoare al PSD. A condus România în trei rânduri: Ca președinte CFSN, în perioada 22 decembrie 1989 – 1992. A avut două mandate ca Președinte al României: între anii 1992-1996 și 2000-2004 și între anii 1996-2000. În perioada 2004-2008 a fost senator din partea PSD.

Cum arăta Ion Iliescu acum 30 de ani când devenea președintele României

Ion Iliescu este fiul lui Alexandru Iliescu, care a fost un comunist ilegalist. Mama acestuia, Maria Dumitru Toma, la părăsit când acesta avea vârsta de un an, fără să se mai intereseze vreodată de soarta lui.

Tatăl său s-a recăsătorit după scurt timp cu Maria P. Iliescu, care l-a și crescut pe Ion Iliescu.

Studiile lui Ion Iliescu

A absolvit în anul 1949 Liceul Spiru Haret din București. Apoi a studiat la Institutul Politehnic București, mecanica fluidelor, iar apoi la Institutul Energetic al Universității din Moscova. Vorbește trei limbi: română, engleză și rusă.

Cât a stat în Moscova, a fost secretar al „Asociației studenților români”. Au fost presupuneri chiar și din partea lui Ceaușescu, că Ion Iliescu l-ar fi cunoscut pe Mihail Gorbaciov, deși ambii au negat acest lucru.

Viața de familie a lui Ion Iliescu

În 1951, Ion Iliescu s-a căsătorit cu Elena ”Nina” Iliescu. Nina și Ion Iliescu s-au cunoscut la vârsta de 18 ani, pe când când erau colegi de liceu. Relația lor s-a consolidat la Moscova, când erau studenți, atunci când cei doi și-au continuat studiile în Capitala URSS.

Din cauză că soția lui a avut trei pierderi de sarcină, aceștia nu au avut nici un copil.

Ion Iliescu
Cum arăta Ion Iliescu acum 30 de ani când devenea președintele României.

Ion Iliescu în urmă cu 30 ani, când devenea Președinte pentru prima dată

Primul mandat ca Președinte al lui Ion Iliescu a fost în perioada 1990 – 1996. A fost ales dintr-un singur tur de scrutin, la alegerile din data de 20 mai 1990, pe durata unui mandat de 2 ani. În 1992 în urma primelor alegeri prezidențiale desfășurate în prevederile constituționale, Ion Iliescu a câștigat alegerile, în al doilea tur de scrutin, cu 62% din voturi.

În anul 1996 a Ion Iliescu a candidat pentru un nou mandat mandat, din partea PDSR. În turul doi a fost întrecut de Emil Constantinescu, din partea CDR, cu doar 8,82% voturi diferență.

Al doilea mandat constituțional al lui Ion Iliescu

Al doilea mandat constituțional (al treilea in facto) al lui Ion Iliescu, la președenția României, a avut loc în perioada 2000-2004. În anul 2000 a candidat din nou, câștigând în turul doi, în fața lui Vadim Tudor.

Al doilea mandat s-a încheiat pe 20 decembrie 2004, când a devenit președinte Traian Băsescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI