02 oct. 2024 | 17:07

Cum arăta în tinerețe Raed Arafat, pe vremea când era absolvent al Facultății de Medicină din Cluj

Știri generale
Cum arăta în tinerețe Raed Arafat, pe vremea când era absolvent al Facultății de Medicină din Cluj
Cum arăta în tinerețe Raed Arafat, pe vremea când era absolvent al Facultății de Medicină din Cluj

Pe Raed Arafat îl cunoaște o țară întreagă drept fondatorul SMURD, însă puțini știu cum arăta acesta în urmă cu 35 de ani. Actualul șef al Departamentului pentru Situații de Urgență a absolvit facultatea la Cluj, în 1989, iar o fotografie cu el din acea perioadă a apărut pe internet. Cu greu îl poți recunoaște, dacă nu știi că este vorba despre el.

Imagine de colecție cu Rad Arafat în tinerețe

Înainte de 1989, un tânăr de origine siriană venea în România pentru a studia medicina. Născut la Damasc, Siria, în anul 1964, Raed Arafat a ajuns în țara noastră în anii ’80 și s-a înscris la Facultatea de Medicină de la Cluj-Napoca. A absolvit-o în 1989, iar pe internet există o fotografie cu el din acel an.

Înalt, slab, cu o ținută elegantă și cu păr, Raed Arafat cu greu poate fi recunoscut în fotografia din perioada studenției de către cei care sunt obișnuiți cu imaginea lui din prezent. După Revoluție, a început să profeseze ca medic, dar a înființat și serviciul SMURD, mai întâi la Târgu Mureș, unde funcționa pe bază de voluntariat și colaborare cu alte echipe medicale inclusiv din afara țării.

Cu timpul, SMURD a fost extins la nivelul întregii țări, în prezent fiind un serviciu național integrat, având la dispoziție elicoptere, ambulanțe și echipamente moderne pentru intervenții de urgență, atât medicale cât și de salvare din accidente.

Cum arăta în tinerețe Raed Arafat, pe vremea când era absolvent al Facultății de Medicină din Cluj

Raed Arafat, în tinerețe

Ce funcții a deținut Raed Arafat de-a lungul timpului

Raed Arafat a deținut și continuă să dețină funcții importante în structurile guvernamentale și administrative din România. Din 2007, el este subsecretar de stat în Ministerul Sănătății și ulterior a devenit secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), o structură din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, prin care sunt coordonate intervențiile în situații de urgență pe plan național.

A fost numit și în funcția de ministru interimar al Sănătății în ianuarie 2012, într-un context politic tensionat, când reformele din sistemul sanitar propuse de Guvern au stârnit controverse. A demisionat temporar din funcția de subsecretar de stat în urma unui conflict cu președintele de la acea vreme, Traian Băsescu, pe tema reformei sănătății, dar a fost readus în funcție ca urmare a protestelor publice masive în sprijinul său.

Sub conducerea sa, DSU a coordonat numeroase intervenții, fiind implicat inclusiv în gestionarea situației pandemice. Acțiunile și deciziile sale nu au fost însă ferite de controverse, iar în perioada pandemiei i s-au adus numeroase critici în acest sens.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Eclipsa solară aduce mari transformări. Persoanele care își schimbă cariera
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
Acasă la Teo Trandafir. Cum arată vila în care locuiește cu fiica ei adolescentă. A adoptat-o de mică, i-a oferit totul, iar imaginile vorbesc de la sine
Avantaje
GEST ȘOCANT al familiei STELEI POPESCU! Teribil ce s-a ÎNTÂMPLAT la MORMÂNTUL ACTRIȚEI
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro