Cum arată celula lui Marian Iancu. Aici are de ispășit o pedeapsă de 12 ani de închisoare

de: Năstase Mirabela
25 05. 2020

Fostul patron de la Poli Timișoara trece printr-o perioadă nefastă. Acesta este închis din 2014 pentru o condamnare totală de 14 ani. Afaceristul a mai pierdut și procesul intentat la CEDO.

Marian Iancu, condamnat pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Mai întâi, pe data de 14 octombrie 2014, la Curtea de Apel București, Marian Iancu a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare, în dosarul RAFO, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Apoi, pe data de 8 iunie 2015, tot Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Marian Iancu la 14 ani de închisoare, în dosarul RAFO-CAROM, pentru fapta de înșelăciune și spălare de bani, un dosar în care și milionarul Ovidiu Tender (eliberat condiționat în prezent) primise o pedeapsă de 12 ani și 7 luni de închisoare.

Menționăm că în urmă cu câteva luni, Marian Iancu s-a adresat Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), în încercarea de a demonstra neregularități în dosarele sale.

Verdictul CEDO a fost nefavorabil

”Marian Iancu s-a plâns că judectorul Mihai Alexandru Mihalcea, de la Curtea de Apel București, ar fi fost părtinitor când a participat la condamnarea sa în dosarul RAFO-Carom, la 14 ani de închisoare, pentru că magistratul a fost și în completul care îl condamnase la 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, în alt dosar (RAFO). De asemenea, Iancu s-a plâns la CEDO că, în iunie 2015, în dosarul Rafo, judecătorul Mihalcea l-ar fi supus la „tratament inuman” scoțându-l din sala de judecată și reținându-l în spațiile de detenție ale Curții de Apel București „într-o celulă insalubră, năpădită de gândaci, fără ventilație, cu tavan puțin mai înalt de doi metri, fără mobilier și fără să i se ofere apă sau hrană”.”, nota libertatea.ro detalii din cazul susținut de Iancu la CEDO.

Din păcate pentru omul de afaceri în vârstă de 54 de ani, verdictul CEDO i-a fost unul nefavorabil. Curtea de la Strasbourg a susținut că nu a găsit nereguli sau încălcări ale drepturilor omului în speța judecată.