Cum arată blindatele americane care au ajuns în România. Primele imagini cu autovehiculele militare
Trupele Statelor Unite ale Americii care au fost mutate în România din Germania au ajuns în țară miercuri seară, a anunțat Ministerul român al Apărării, și vor proteja flancul estic al NATO de eventualele repercusiuni ale crizei din Ucraina.
Imagini cu blindatele americane venite în România
Statele Unite trimit aproape 3.000 de soldați suplimentari în Polonia și România pentru a consolida apărarea Europei de Est. În România, se relochează un escadron Stryker de militari americani din Vilseck, Germania. citiți mai departe
Ministerul a precizat că o parte a escadronului, care va fi numit Task Force (TF) Cougar, va intra în România în jurul orei 2000 GMT și va traversa țara până la baza militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, în estul țării.
Forțele americane folosesc baza aeriană Mihail Kogălniceanu de la Marea Neagră din 1999. România, membră NATO din 2004, găzduiește, de asemenea, un sistem de apărare împotriva rachetelor balistice.
Escadrila Stryker, concepută pentru a fi desfășurată în scurt timp, se va adăuga celor 900 de soldați pe care SUA îi au în prezent în rotație în România, unii ca parte a forței NATO și alții în cadrul unor acorduri bilaterale separate.
Franța s-a oferit să conducă o viitoare misiune NATO
Franța s-a oferit, de asemenea, să fie națiunea conducătoare a unei viitoare misiuni NATO în România, care ar putea avea aproximativ 1.000 de soldați din diferite țări, iar o decizie ar putea fi luată la următoarea reuniune a miniștrilor apărării din cadrul NATO de la jumătatea lunii februarie.
„Contribuția noastră… vom căuta să sporim orice lucru pe care îl face NATO și, în general, susținem eforturile NATO de a construi grupul de luptă aici”, a declarat miercuri, la București, consilierul Departamentului de Stat al SUA, Derek Chollet, în fața reporterilor.
„Consolidarea flancului estic de la nord la sud este în fruntea agendei NATO, fără îndoială. Un lucru pe care l-am spus foarte clar părții ruse este că, dacă vor continua acest curs de escaladare și dacă vor alege să ia calea militară în ceea ce privește Ucraina, vor vedea mai multă capacitate NATO pe flancul estic.”
Sursa galerie foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu