Cum ar fi pus la cale Laura Crișan atentatul cu bombă în care tatăl său a fost ucis. Anchetatorii au descoperit noi informații

de: Ștefan R. Apostol
24 10. 2024

Așa cum relatam în cursul zilei de ieri, reprezentanții Poliției Române veneau cu noi informații cu privire la circumstanțele producerii atentatului cu bombă de la Arad, din 2021. În acest context, polițiștii aveau să facă publice informațiile cu privire la cine a comandat acest atentat, fiind vorba chiar de fiica acestuia. Ulterior, surse din anchetă aveau să explice cum ar fi pus la cale Laura Crișan atentatul cu bombă în care tatăl său a fost ucis, anchetatorii descoperind noi informații în acest caz.

Atentatul cu bombă care a îngrozit România

Pe 29 mai s-au împlinit trei ani de la cel mai important atentat cu bombă din România, în urma căruia omul de afaceri Ioan Crișan avea să fie asasinat. Aveau să apară și primele imagini video de după explozia mașinii din Arad.

Incidentul a zguduit nu doar comunitatea locală, ci și întreaga țară, ridicând numeroase semne de întrebare cu privire la motivele din spatele acestui atac violent. După trei ani de investigații, și multe supoziții, în cele din urmă anchetatorii aveau să descopere noi informații în acest caz.

Cea mai importantă făcea referire la cine ar fi pus la cale atentatul cu bombă de la Arad. Suprinzător, atât pentru cei implicați în anchetă, dar și pentru comunitatea arădeană, principalul suspect este fiica omului de afaceri, conform declarațiilor anchetatorilor.

Cum ar fi pus la cale Laura Crișan atentatul cu bombă

Vorbim, așadar, de Laura Crișan, fiica afaceristului arădean asasinat. În conferința de presă de ieri, 23 octombrie, polițiștii au precizat că au cerut ajutorul procurorilor din mai multe state, precum Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, declarând că în dosar „vorbim despre un volum impresionant de activități investigative și de cercetare penală, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane și logistice”.

Laura Crișan, fiica afaceristului, reținută de Procurori

Dar, în cursul acestei zile de joi, reprezentanții Parchetului General au venit cu noi date, conform cărora s-a stabilit și cum ar fi pus la cale Laura Crișan atentatul cu bombă. Înainte de toate, trebuie menționat că fiica omului de afaceri Ioan Crișan a fost deja reținută pentru 24 de ore de procurori, alături de alți doi suspecți, sub acuzațiile de omor calificat, distrugere și nerespectarea regimului materialelor explozive.

Procurorii spun că Laura, fiica lui Ioan Crișan, este cea care făcea rost de dispozitivul explozibil, un mecanism folosit ca detonator, atașat la un dispozitiv improvizat. Sursele judiciare mai spun că tot acest demers a fost planificat timp de trei zile.

Anchetatorii au descoperit noi informații în atentatul cu bombă de la Arad

În cursul ultimelor 24 de ore au mai apărut mai multe informații cu privire la Laura Crișan, printre care și înregistrări ale unor discuții între aceasta și un politician.

Din datele anchetei mai reiese că fiica afaceristului ar fi plătit aproximativ 100.000 de euro unor asasini, pentru a duce la bun sfârșit planul sinistru de a-l omorî pe omul de afaceri din Arad, miza fiind, de fapt, averea acestuia.

Ulterior, după audierile de la Parchetul General, procurorii emiteau un comunicat pe această temă.

„Procurorul de caz din cadrul Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus măsura reținerii preventive față de doi inculpați și o inculpată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, prev. și ped. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, b din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, distrugere, prev. și ped. de art. 253 alin. 4 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. și ped. de art. 346 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 și 2 din Codul penal”, a transmis, joi dimineață, Parchetul General.

Acum, urmează ca, atât Laura Crișan, cât și ceilalți doi suspecți, să fie puși sub acuzare și, ulterior, deserviți Justiției, cu toate capetele de acuzare anunțate.