Cum alegi cele mai coapte și gustoase citrice. Trucul a fost dezvăluit de comercianții care știu să le aleagă
Cum poți să-ți alegi cele mai bune citrice? Trucul e unul foarte simplu pe care toată lumea poate să-l facă. Trebui să fii mai atent și să procedezi într-un fel anume pentru a cumpăra fructele dorite.
Cum să alegi citricele perfecte?
Câteodată dai greș când vine vorba despre alegerea citricelor. Desigur că intenția tuturor este să aleagă fructele cele mai dulci, dar și care arată bine. Deși citricele sunt aproape peste tot, unii evită să le cumpere din mai multe considerente. Prețul lor e mare în unele locuri și pentru bugetul unor oameni, iar nici gustul nu e așa cum ai crede de multe ori. Citricele au un rol foarte important în special în sezonul rece, când vitamina C e ceea ce are nevoie organismul mai mult. Acestea trebuie să aibă coaja subțire, să fie tari și să aibă semne de prospețime, spun specialiștii. În cazul lămâilor, e indicat să le alegi cu urme mai verzi pe coajă, asta însemnă că sunt aduse recent. Dacă le dorești mai coapte, poți aștepta câteva zile pentru asta, dar totuși sunt la îndemâna ta. Poți să le consumi atunci când dorești.
„Ne putem da seama dacă sunt proaspete sau nu dacă le cântărim din mâna: cele grele sunt proaspete. Coajă trebuie să fie lucioasă şi, dacă o zgărâi cu unghia, trebuie să miroase puternic”, spune Mariana Cipleu, vânzătoare.
„“Un grapefruit proaspăt este bine să aibă o aromă uşor dulceagă, dacă este ţinut la temperatura camerei, să fie greu în comparaţie cu mărimea sa şi ferm la atingere. Coajă trebuie să fie netedă şi fără pete. Grapefruit-ul se păstrează timp de 1 săptămâna la temperatura camerei şi 2 săptămâni la frigider”, a mai spus femeia.
De asemenea, atunci când vrei să alegi un pomelo bun trebuie să ai în vedere că trebuie să fie greu și să aibă o coajă strălucitoare. Astfel știi dacă e gustos și cărnos. Pe lângă asta, e o bombă de vitamina C.
La ce trebuie să fim atenți?
Specialiștii susțin că citricele de import stau în camere frigorifice de când sunt aduse până ajung pe raft. Acestea vin o dată sau de două ori pe lună, sunt aproape crude și sunt păstrate cât mai bine posibil de cei care intră în posesia lor până ce ajung la vânzare. Practic, ajung să se coacă de cele mai multe ori în raft, de aceea trebuie să fim foarte atenți la cumpărarea lor.