Cum alegi cel mai bun parizer. Detaliul la care să fii atent. Câtă carne conţine, de fapt

de: Ana Chivu
17 10. 2022

Majoritatea românilor consumă mezeluri în special la micul dejun. De asemenea, astfel de produse sunt salvatoare pentru gospodine atunci când pregătesc pachetul pentru școală al copiilor. Cu toate astea, specialiștii recomandă ca toate tipurile de carne să fie alese cu atenție. În timpul acesta, unii nutriționiști nu le recomandă deloc. Cum să alegi totuși un aliment bun pentru micuți? Iată cum trebuie să arate cel mai bun parizer!

Truc pentru gospodine: cum să alegi cel mai bun parizer?

Nutriționiștii nu recomandă consumul de mezeluri, dar cu toate astea ele sunt practice pentru cele mai multe gospodine și sunt iubite de mulți oameni. În cazul în care nu poți să te ferești de ele, trebuie să înveți să le alegi pe cele de calitate.

Cu siguranță cei mai mulți știu că produsele de genul acesta sunt bogate în grăsimi, au puțină carne și prea multă slănină, șorici și E-uri. Cu toate astea, nu toate sunt atât de rele pentru sănătatea noastră. Primul sfat ar fi să te orientezi după preț.

Poți să fii sigur că ingredientele pentru el au fost foarte ieftine dacă el este extrem de ieftin. Un alt truc este să te uiți la culoarea din interior, care trebuie să fie una naturală. Un specialist susține că mușchiul file trebuie să se desfacă fibră cu fibră, iar parizerul de calitate trebuie să conțină un procent mare de carne.

„Mușchiul file, de exemplu, trebuie să se desfacă fibră cu fibră. Asta înseamnă că are carne naturală. Dacă e compact, atunci înseamnă că a fost macerat pentru a i se introduce în compoziție diverse prafuri și grăsimi. De asemenea, un produs care nu mai e proaspăt i se schimbă culoarea, se usucă și capătă o ușoară mâzgă pe care în general nu o poți observa cu ochiul liber”, aflăm de la Dumitru Stroie, un tânăr de 29 de ani din comuna Jina, județul Sibiu.

Rețetă bună pentru parizer

Specialistul a mărturisit și care este rețeta sa pentru un parizer perfect. Mai exact, el amestecă 60% de pulpă de porc, 30% de piept de porc și doar 10% slănină.

,,Eu fac parizer în care pun doar pulpă de porc (60%), piept de porc (30%) și slănină (10%). Iau carnea ieftin de la consătenii mei din zona Sibiului, o tranșez, o țin la macerat în vin, sare, piper, usturoi și miere, pentru 72 de ore, apoi o toc și mai adaug sare și piper dacă e nevoie. După care o bag în maț de vită și o fierb la ceaun. Îmi iese la 35-38 de lei kilogramul de parizer”