Cum ajunge Rusia vecină cu România! Vladimir Putin vrea ”să anexeze Moldova”. Moscova, reacţie oficială

de: Madalina Moraru
29 09. 2019

Vladimir Putin ar avea planuri de viitor prin care Rusia ar putea ajunge vecină cu România. Mai mult decât atât, președintele rus și-a propus să își finalizeze noua inițiativă, până în anul 2024. Cel care a a dat toate detaliile a fost fostul președinte al Georgiei.

Cum ajunge Rusia vecină cu România

Într-un interviu acordat de curând și preluat de presa de la Kremlin, Mihail Saakashvili a declarat că Putin vrea să anexeze câteva țări, printre care se numără și Moldova. De asemenea, sunt puse sub lupă alte țări precum Georgia, Armenia, Belarus, dar și o mare parte din Ucraina.

Vladimir Putin ar dori să anexeze Rusiei țări precum Moldova, Georgia sau Belarus

„Putin are planuri să anexeze Georgia, Armenia, Moldova, Berlarus și o mare parte din Ucraina, mai puțin vestul”, susține Mihail Saakashvili, fostul președinte al Georgiei.

Fostul lider de țară a mai explicat că intenția lui Vladimir Putin ar fi aceea de a forța respectivele țări să își declarea neutralitatea. E o tactică prin care s-ar încerca slăbirea de putere a liderilor din aceste locuri strategice. Potrivit spuselor lui Saakashvili, liderul rus ar încerca să refacă fosta URSS, până în 2024.

Reacția oficială a Moscovei

La scurt timp de la declarațiile făcute de fostul președinte al Georgiei, administrația prezidențială rusă a reacționat și a transmis un punct de vedere oficial. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus că „nu există astfel de planuri”, din partea Rusiei. În plus, acesta a mai adăugat că țara condusă de Putin nu negociază cu Georgia un statut de neutralitate al acestui stat.

Pe de altă parte, în luna august a acestui an, președintele rus a refuzat să clarifice ce planuri are după ce va își va încheia mandatul prezidențial. „E prea devreme să vorbim de 2024. Suntem în 2019”, concluziona Vladimir Putin, potrivit stirileprotv.ro.

În anul 2017, Mihail Saakashvili a fost lipsit de cetățenia ucraineană, în urma unui decret ce purta semnătura lui Petro Poroşenko. Asta după ce îi fusese acordată cetățenia în anul 2015, pentru a putea deține funcția de guvernator la Odesa.