Cum aerisești corect caloriferele pentru a avea căldură. Ce pași importanți trebuie să urmezi
Cum aerisești corect caloriferele ca să ai căldură și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi în efectuarea acestei operațiuni. Ce trebuie să utilizezi ca să scoți aerul din calorifere, atunci când ai pornit centrala.
Cum aerisești corect caloriferele pentru a avea căldură
Deoarece a venit sezonul rece si trebuie să faci aerisirea caloriferelor, ar fi bine să știi ce pași trebuie să urmezi pentru această operațiune. Dacă vrei să aerisești caloriferele, trebuie să știi că ai nevoie de o cheie specială, care se poate achizițona de la orice magazin de instalații. Mai ai nevoie de o cană sau un castron în care să curgă apa pe care să o scoți și o cârpă ca să ștergi imediat picăturile de apă.
Desigur, poți să folosești și o șurubelniță ca să deschizi aerisitorul, dar în timp acesta s-ar putea uza. Însă dacă aerisitorul permite folosirea unei chei, acest lucru este bine, deoarece cheia este mult mai bună ca să faci asta deoarece se pliază perfect pe pătratul aerisitorului.
Dacă nu știai, aerisirea caloriferelor este absolut obligatorie, iar dacă nu o faci, ele nu se vor încălzi bine. Prin urmare, caloriferul o să fie cald în partea de jos, dar în partea de sus temperatura va fi mult mai scăzută. De aceea, trebuie să aerisești caloriferul, de fapt, ca să facă o distribuție uniformă a căldurii.
Pașii pe care trebuie să îi urmezi
Caloriferul este rece tocmai din cauza aerului blocat în calorifer, ce nu permite agentului termic să urce. Prin urmare, atunci când aerisești caloriferele, practic se elimină acel aer blocat, întrucât el acționează fix ca un izolator.
Utilizând cheia, vei desface aerisitorul caloriferului și o să auzi imediat cum iese aerul afară. În tot acest timp, trebuie să ai la îndemână o cană, deoarece atunci când aerul o să fie eliminat complet, o să iasă și apa.
Apoi, după ce s-a eliminat aerul, se șterge bine robinetul, asigurându-te apoi că l-ai strâns bine, altfel, pe acolo se va scurge apa și se va forma o mică baltă chiar sub calorifer.
După ce ai aerisit caloriferele, trebuie să te ocupi și de presiunea apei din centrală, mai exact ea trebuie să fie în zona verde ori valoarea să fie cuprinsă între 1.2 si 1.5 bari.
Apoi, un truc popular care te ajută să reduci pierderile de căldură prin perete este să pui o folie de aluminiu în spatele caloriferelor, iar pentru acest lucru există în comerț folii speciale. Mai multe trucuri ca să eviți pierderile de căldură din calorifere, vezi AICI.