Cum a reușit Victoraș Micula să se infiltreze printre șefii poliției bihorene. Detalii halucinante din anchetă

Cum a reușit Victoraș Micula să se infiltreze printre șefii poliției bihorene. Detalii halucinante din anchetă
Victor Micula fumând

Controversatul Victoraș Micula a dat din nou de probleme. Tânărul, cunoscut pentru excentricitățile sale la limita legii, este anchetat pentru că ar fi intrat în baza de date MAI și că ar fi urmărit unele persoane. Ba chiar acesta s-ar fi îmbrăcat în polițist și ar fi participat la o percheziție.

Prezenţa lui Victoraș Micula în sediul Poliţiei, o normalitate. Cum s-a infiltrat

Legea este o barieră peste care leii sar, sub care câinii se strecoară și de care boii se poticnesc. Nu se pune problema unor opreliști aici, căci Victoraș Micula pare că a avut tot timpul legea de partea lui. Deși cu multe antecedente în trecut, drumul ilegalității pare să se oprească în acest an pentru afacerist, după ce a devenit suspect pentru accesarea unui sistem informatic, instigare la accesarea ilegală a unui sistem informatic, respectiv divulgare de informații nepublice și uzurpare de calități oficiale.

Dosarul în care i se regăsește numele vorbește despre mai multe evenimente care îl au ca protagonist pe Micula Jr. și care dezvăluie modul în care oamenii legii au devenit părtași la fărădelegile beizadelei de Oradea. Pe lângă el, sunt vizați în dosar și patru lucrători din Poliție, care l-ar fi ajutat să comită abuzuri.

Cum a reușit Victoraș Micula să se infiltreze printre șefii poliției bihorene. Detalii halucinante din anchetă
Victor Micula

De exemplu, agentul Ovidiu Vaida, căruia procurorul îi impută că i-a făcut hatârul lui Micula, în noaptea de 16/17 noiembrie 2018, de a-l lua într-o acțiune de prindere în flagrant a unui interlop. Ajunși aproape de destinație, Vaida i-a dat lui Micula geaca de polițist și o cagulă, lăsându-l să percheziționeze un suspect, să caute în portbagajul unei mașini și să meargă la Medicina Legală, pentru recoltarea de probe biologice, apoi la sediul Poliției. Milionarul a asistat și la întocmirea actelor și la audieri.

De aici, l-a preluat agențul șef adjunct Camelia Ile, care i-ar fi oferit accesul în mai multe rânduri într-o zonă restricționată publicului: Biroul Supravegheri Video, unde se află, printre altele, și stațiile de lucru care permit verificări operative în bazele de date MAI.

Retragere strategică în Elveția

Prezența lui în sediul Poliției nu mai era de mult luată la ochi, iar protejarea sa a devenit aproape îndatorire de serviciu, date fiind relațiile dintre părinții acestuia și șeful Poliției Bihor.

După ce a făcut ce a vrut, afaceristul s-a retras în Elveția, de unde poza pe rețelele de socializare în costume scumpe, combinate cu accesorii de lux. Micula a refuzat să facă vreun comentariu în acest sens, în timp ce avocatul său, Răzvan Doseanu, care îi reprezintă și pe cei patru polițiști suspecți în dosar, susține că, dacă ar fi adevărate, ”acestea nu prezintă pericol social”, potrivit ebihoreanul.ro.