Cum a reușit să achite Rovana Plumb datoria de 800.000 de lei. Anunțul făcut către Parlamentul UE

Cum a reușit să achite Rovana Plumb datoria de 800.000 de lei

Rovana Plumb a reușit să achite datoria de 800.000 de lei. Anunțul făcut către Parlamentul UE. Cum a reușit oficialul să restituie suma?

Cum a reușit să achite Rovana Plumb datoria de 800.000 de lei

Rovana Plumb a transmis, luni, 30 septembrie Comisiei juridice a Parlamentului European (JURI) că și-a plătit datoria de 800.000 de lei pe care o avea către o persoană fizică. Banii au fost luați pentru a sponsoriza PSD la alegerile europarlamentare. Oficialul i-a oferit în schimb creditorului două apartamente pe care le avea în proprietate, conform unei scrisori transmise comisiei, care a ajuns în posesia G4Media.ro.

Cum a reușit să achite Rovana Plumb datoria de 800.000 de lei. Anunțul făcut către Parlamentul UE
Plumb și-a achitat datoria

„I-am oferit creditoarei (persoană fizică) două apartamente pe care le dețin în România, care au fost trecute în declarația de avere, și pe care aceasta le-a acceptat ca o rambursare imediată, integrală și finală a împrumutului pe care mi l-a acordat.

”Datoria care a generat îngrijorările voastre nu mai există”

Prin urmare, datoria care a generat îngrijorările voastre nu mai există. Cât de curând posibil, până cel târziu pe data de 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va da votul asupra noii Comisii Europene, soluțiile menționate mai sus vor fi aplicate”, le-a transmis Rovana Plumb europarlamentarilor din JURI.

Dăncilă, somată să renunțe la Plumb

O reacție rapidă a venit de la europarlamentarii români Siegfried Mureșan și Dacian Cioloș, care i-au cerut public premierului să vină cu o propunere validă de îndată.

„DECIZIA FINALA a Comisiei Juridice a Parlamentului European este ca Rovana Plumb si candidatul maghiar Laszlo Trocsanyi nu pot fi comisari europeni. Decizia in cazul Rovanei Plumb s-a luat cu 13 voturi pentru si 7 voturi impotriva. JURI va trimite o scrisoare presedintelui Parlamentului European prin care informeaza ca cei doi nu pot deveni membri ai Comisiei Europene.

Fara avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici macar audierea in Comisia de specialitate nu poate avea loc. Romania trebuie sa faca o noua nominalizare. Avem nevoie de un comisar al Romaniei, nu de un comisar al PSD si al Vioricai Dancila”, a scris Mureșan, pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI