25 nov. 2023 | 11:33

Cum a reuşit Cătălin Cherecheș să iasă din ţară cu un buletin fals. Motivul pentru care poliţistul de frontieră l-a lăsat să treacă graniţa

Politică
Cum a reuşit Cătălin Cherecheș să iasă din ţară cu un buletin fals. Motivul pentru care poliţistul de frontieră l-a lăsat să treacă graniţa
Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare

Apar informații de ultimă oră cu privire la modul în care primarul Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară, în ciuda controlului judiciar și a interdicției de a părăsi țara. Se pare că primarul a plecat chiar înainte de a fi condamnat la închisoare cu executare, profitând de momentul când nu se afla sub supravegherea strictă a autorităților. Cum a reușit să treacă granița primarul din Baia Mare?

Cătălin Cherecheș a sfidat legea la cel mai înalt nivel

Cătălin Cherecheș a evadat într-un mod surprinzător, profitând de oportunități neașteptate. Fiind sub control judiciar și obligat să se prezinte la secția de poliție de două ori pe săptămână, el a găsit o modalitate de a sfida aceste restricții, fugind din țară.

Într-un scenariu demn de un film de acțiune, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fost condamnat, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, a reușit să evadeze din țară într-un mod spectaculos.

Poliția de frontieră a anunțat, astăzi, că primarul Cătălin Cherecheș a părăsit țara prin vama Petea, ieri, în jurul orei 7:49,  îndreptându-se spre Ungaria. Potrivit informațiilor, el ar fi fost prezent la primărie în jurul orei 4 dimineața, de unde a plecat în direcția Satu Mare. La vamă, primarul ar fi utilizat un act de identitate al unui verișor, nepot al mamei sale.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Cherecheș ar fi fugit din România. Ce făcea primarul din Baia Mare în această dimineaţă

Agentul de frontieră care a verificat actul de identitate fals a mărturisit că nu a recunoscut discordanța deoarece asemănarea dintre primarul din Baia Mare și persoana din pașaport era una uriașă. Cu toate acestea, vărul lui Cătălin Cherecheș, cu al cărui pașaport a trecut granița, este cu 10 de ani mai tânăr decât edilul. De asemenea, o altă scuză pentru nesesizarea acestei ilegalități a fost faptul că agentul se pregătea să iasă din tură după 12 ore de muncă, astfel că și oboseala ar fi contribuit la această eroare.

În urma incidentului scandalos legat de fuga primarului Cătălin Cherecheș peste hotare, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a anunțat că agentul responsabil pentru neidentificarea edilului este acum supus unei anchete disciplinare.

Șoferul care l-a transportat pe Cătălin Cherecheș până la vamă a dat asigurări că a jucat doar rolul de taximetrist, excluzând orice implicare în fuga primarului.

Primele informații transmise oficial după evadarea lui Cherecheș

Informația a fost confirmată de inspectorul general al Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, care a dezvăluit că Cherecheș a utilizat o identitate falsă, aparținând unei rude de sex masculine, care locuiește în străinătate.

”Cherecheș Cătălin a ieșit din țară prin frontiera cu Ungaria prin punctul de trecere Petea, la ora 7:49, folosind o altă identitate, aparținând unei rude, o persoană de sex masculin.

La ora menționată, la controlul de frontieră s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi și un pasager pe scaunul din dreapta față.

Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești dintre care una, cea a pasagerului, aparținea unei rude a lui Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa, rudă a acestuia”, a declarat oficialul Poliției de Frontieră.

CITEȘTE ȘI: Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la închisoare cu executare. Primarul din Baia Mare, căutat de poliţişti

În urma evadării spectaculoase a primarului Cătălin Cherecheș, reprezentantul Poliției de Frontieră a informat că investigațiile preliminare au fost îngreunate de incapacitatea de a obține înregistrări concludente de pe camerele de supraveghere de la punctul de trecere a frontierei Petea către Ungaria.

Imposibilitatea de a obține înregistrări clare privind astfel de evenimente de siguranță ridică întrebări cu privire la nivelul de securitate și eficacitatea sistemului de supraveghere la graniță.

Parteneri
Mesajul Danielei Iliescu pentru Iancu Sterp stârnește controverse. Absența de la cununie, în centrul discuțiilor
Redactia.ro
Cele două fructe pe care trebuie să le pui în butoi când faci varză murată. Secretul gospodinelor din Bucovina
Click.ro
Prima reacție a Rusiei după referendumul din Republica Moldova. Ce a transmis purtătorul de cuvânt al lui Putin
Digi24
Loredana Groza, SENZUALĂ în pat! Imaginile PROVOCATOARE au ajuns pe Internet
Vocea.biz
Cum s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. PRIMELE IMAGINI / FOTO
Unica.ro
Toată Planeta îl plânge. A murit idolul
EVZ.ro
Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
Spynews
Toată Rusia e în doliu. A fost găsit mort în curtea clădirii. S-a sinucis!
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Cea mai mare GREȘEALĂ la recalcularea PENSIILOR. SUTE DE MII de pensionari sunt afectați
Mediaflux
Consiliul General a aprobat referendumul în București. Când are loc și la ce întrebări trebuie să răspundă cetățenii
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Babasha se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit: „Pe partea dreaptă a feței am o hemipareză”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro