Cum a reacționat Emma Răducanu după eliminarea de la Wimbledon. I-a șocat pe toți

Cum a reacționat Emma Răducanu după eliminarea de la Wimbledon. I-a șocat pe toți
Emma Raducanu, reactie incredibila dupa ce a fost eliminata de la Wimbledon 2022

Emma Răducanu a fost eliminată de la Wimbledon 2022, după ce a fost învinsă de Caroline Garcia. Jucătoare de tenis cu origini românești le-a dat o lecție de maturitate jurnaliștilor străini, în cadrul unei conferințe de presă. Ce le-a spus sportiva în vârstă de 19 ani, după ce a pierdut pe iarba londoneză.

Reacția Emmei Răducanu, după ce a fost eliminată de la Wimbledon 2022

Emma Răducanu a dat dovadă de responsabilitate, maturitate și profesionalism, după ce a fost eliminată în turul II de la Wimbledon 2022. Tenismena din Marea Britanie a fost învinsă de franțuzoaica Caroline Garcia, care s-a impus pe Arena Centrală, în două seturi, cu scor 6 – 3, 6 – 3.

În cadrul unei conferințe de presă, întrebată dacă simte presiunea competițiilor, Emma Răducanu și-a păstrat calmul și i-a asigurat pe jurnaliști că are tot timpul din lume pentru a reveni.

De asemenea, românca de 19 ani le-a amintit celor prezenți că a reușit să câștige un turneu de Mare Șlem la o vârstă fragedă, o performanță pe care alții nu au atins-o nici în anii maturității.

În 2021, Emma Răducanu a câștigat turneul american de la US Open, la numai 18 ani. Celebra tenismenă abia așteaptă să revină pe terenul din New York.

„De ce trebuie să existe o presiune? Care e graba? Am doar 19 ani. Parcă ar fi o glumă. Eu chiar am câștigat un turneu de slam și nimeni nu îmi va lua această performanță.

Presiunea ar trebui resimțită de cei care încă nu au atins această performanță. Pentru mine, totul este o lecție și accept orice provocare mi se oferă.

Revenirea la New York va fi interesantă, pentru că am suficientă experiență a jocului pe marile arene. Nu mă deranjează asta.

Pentru mine, totul se învață. Îmbrățișez fiecare moment ce urmează.”, a declarat Emma Răducanu, conform tabloidului The Sun.

„Este un sentiment incredibil de special să joc aici la Wimbledon!”

În primul tur de la Wimbledon, Emma Răducanu a învins-o pe belgianca Alison van Uytvanck. Câștigătoarea de la US Open 2021 a vorbit despre emoțiile pe care le simte un tenismen atunci când joacă pe iarba londoneză.

„Este un sentiment incredibil de special să joc aici la Wimbledon. În clipa în care am ieșit pe acele uși, mergând pe teren, mi-am dat seama că a meritat să trec peste toate clipele grele, să joc pe Terenul Central și să câștig.

Alison este o adversară extrem de complicată, a avut rezultate grozave pe iarbă în ultimele săptămâni. Am jucat cu ea și vara trecută, este dificil să neutralizezi loviturile ei. Servește foarte puternic.

Sunt extrem de încântată să câștig și că voi juca aici iar. Am simțit dragostea publicului de când am pășit pe teren, la antrenament, în prima zi. Oamenii îmi spuneau: „Emma, vei reuși!”. Iar eu răspundeam: „Da, pot””, a spus Emma, la finalul partidei.