Cum a rămas un român fără permis până în 2024. Poliția din Suceava a bătut un record național

Cum a rămas un român fără permis până în 2024. Poliția din Suceava a bătut un record național
Poliția Rutieră Suceava record de suspendare a carnetului de conducere

În România s-au bătut, de-a lungul tiumpului, multe recorduri. Unele mai ciudate ca altele. Dar recordul bătut de poliția rutieră Suceava este unul demn de relatat.

Cum a rămas un român fără permis până în 2024

Publicația ”Monitorul de Suceava”, relatează despre un record demn de luat în seamă. Publicația vorbește despre pățania unui bărbat oprit în trafic de poliția rutieră Suceava și de ceea ce s-a întâmplat după. Este vorba de un tânăr sucevean, de 20 de ani, care a fost prins de poliția rutieră Suceava, după ce nu a oprit la semnalul acestora. Tânărul ar fi gonit aproximativ 70 de kilometri cu poliția pe urmele sale. În toată această goană tânărul din Siret, conform celor de la poliția rutieră Suceava, a comis 16 infracțiuni de circulație.

Poliția Rutieră Suceava a bătut un record național

Conform publicației, mai sus amintită, tânărul a fost oprit în cele din urmă. Pentru toate cele 16 infracțiuni poliția rutieră Suceava a decis să-i suspende carnetul de conducere pe o perioadă de 4 ani, până pe data de  7 februarie 2024.

Cum a rămas un român fără permis până în 2024. Poliția din Suceava a bătut un record național
Poliția rutieră Suceava i-a suspendat acstui tânăr carnetul de conducere până în 2020 (foto: Monitorul de Suceava)

”În noaptea de 1 spre 2 septembrie a.c., puțin după ora 0.00, un echipaj de la Biroul Drumuri Naționale al Serviciului de Poliție Rutieră Suceava, care se afla pe raza comunei Dărmănești, unde acționa cu radarul, a fost depășit de un BMW 320 D, condus cu viteză excesivă. Șoferul a depășit mașina de poliție în zona cu marcaj de linie continuă, continuându-și drumul cu viteză spre municipiul Suceava. Polițiștii din echipaj au plecat imediat în urmărire, solicitând totodată sprijin prin stație altor colegi.”, se spune în comunicatul poliției sucevene.

În aceeași cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava l-a trimis în judecată pe tânărul de 20 de ani. Acuzațiile sunt de ultraj și una de distrugere, comise în timpul urmăririi descrise mai sus. Victime ale infracțiunii de ultraj sunt cei doi polițiști din mașina tamponată de fugar, plus un al treilea agent care i-a făcut semnal de oprire. Fapta de distrugere este legată de avarierea autospecialei de poliție. Tânărul are posibilitatea de a contesta măsura record de sancționare a permisului de conducere, iar procesul în care va fi judecat pentru ultraj, în care se bucură de prezumția de nevinovăție, a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Suceava, spun cei de la ”Monitorul de Suceava”.