Cum a pierdut Florin Călinescu un milion de euro. Investiția de care s-a ales praful

Cum a pierdut Florin Călinescu un milion de euro. Investiția de care s-a ales praful
Florin Călinescu a investit un milion de euro într-o afacere ajunsă în paragină

Florin Călinescu, juratul de la ”Românii au Talent”, în afară de actorie și jurizare, în trecut s-a mai ocupat și cu afaceri. Este cunoscut faptul că afacerile sale din ultimii ani i-au adus venituri fabuloase. Numai dacă ne gândim că în trecut făcea afaceri cu Ministerul Apărării Nationale, sumele erau foarte mari. Numai că una din afacerile în care a investit un milion de euro a ajuns în paragină în ultimul an.

De la actor la jurat și la afaceri de milioane

Florin Călinescu este unul din puținii actori care a reușit să facă afaceri profitabile în ultimii 17 ani. În 2001, de exemplu, prin firma sa Pro Optica SRL, Florin Călinescu punea mâna pe contracte mari cu statul român. Afacerile cu Ministerul Apărării Nationale aveau să-i aducă sume fabuloase în acei ani.

Firma la care celebrul actor era acționar principal i-a adus încasări de 30 de milioane de euro în perioada 2001 – 2008. Au mai fost încheiate astfel de afaceri și cu alte structuri militare ale statului care i-au adus câștiguri consistente. Pe lângă asta actorul a mai avut și o altă firmă de producții video, firmă ce i-a adus în 2017 câștiguri de aproximativ 24.000 de euro pe lună. Alte afaceri, în domeniul imobiliarelor, restaurante, i-au adus și alte câștiguri substanțiale. Conform declarației de avere actorul mai deține și câteva terenuri in Brasov si Arges, case in Bucuresti, Timisoara si Brasov.

Florin Călinescu a investit un milion de euro într-o afacere ajunsă în paragină

Așa cum spueanm, actorul mai deține și câteva restaurante. Unul dintre ele, un ballroom elegant, pe malul Lacului Herăstrău, a fost o investiție de aproape un milion de euro. După ce a cumpărat locația, în 2014, cu 300.000 de euro, a darâmat-o și a reconstruit-o de la zero. Investiția de un milion de euro ar fi trebuit să-i aducă alte beneficii substanțiale.

După trei ani de zile de consturcție și renovare, Florin Călinescu deschidea localul ”La Teatru. La Călinescu”, în 2017. De atunci și până în 2020, lucrurile i-au mers bine. Odată cu declanșarea Pandemiei localul a fost închis, iar astăzi arată de zici că nu a trecut nimeni pe acolo niciodată. Situația de criză de pe parcursul anului i-au înjumătățit profitul, ajungând la 14.400 lei, la una din companiile deținute de Florin Călinescu.

În ceea ce privește localul din Herăstrău, rămâne de văzut dacă îl va redeschide, odată cu relaxarea restricțiilor. În rest celebrul actor se ocupă cu jurizarea de la ”Românii au Talent”, iar finala de vineri, 28 mai, se anunță una incendiară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI